Ateriakassit helpottamaan asiakkaiden arkea

Uuden kokeilemisen esteenä arjessa on usein se, että kiireessä mennään rutiinilla. Uusi AITO-kassi auttaa asiakasta monella tapaa. Kaupasta mukaan napattava valmiit ruoka-aineet sisältävä ruokakassi tukee terveellisiä ja ympäristöä säästäviä ruokavalintoja sekä auttaa irti ruoanlaiton rutiineista.

AITO-kassi syntyi Motivan, Sydänmerkin ja K-ryhmän yhteistyönä. Tavoitteena on ollut kehittää AITO-kassista tuote, jossa yhdistyvät kuluttajan kannalta useat eri hyödyt: kauppareissujen nopeuttaminen, hyvien valintojen tukeminen, ruoanlaiton helpottaminen, ruoanlaittorutiinien rikkominen ja turhien ostosten välttäminen. Ateriakassi sisältää kaikki raaka-aineet ja reseptit helppoihin arkiruokiin. Ruokakassin sisältämän reseptien suunnittelussa on hyvän maun ja helppouden lisäksi annettu paljon painoarvoa ruokien terveellisyydelle ja ympäristönäkökulmille.

AITO-kassin sisältö on suunniteltu niin, että ruoanvalmistuksesta ei jäisi hävikkiä. Kasseja on saatavilla sekä kahden että neljän hengen tarpeisiin. Varsinkin kahden hengen annosten suunnittelu oli haastavaa ja tutkimusten mukaan pienissä talouksissa ruokahävikkiä syntyy suhteessa enemmän kuin suurissa.

AITO-ateriakasseja esittelemässä ravitsemusneuvoja Elina Tonteri K-supermarket Postitalossa.AITO-ateriakasseja esittelemässä ravitsemusneuvoja Elina Tonteri K-supermarket Postitalossa.

 

Ateriakassit sisältävät:

  • Paljon kasviksia ja kasviruokavaihtoehtoja.
  • Naudanlihan sijaan liharuokina possua tai kanaa.
  • Suosimme kotimaisia elintarvikkeita ja sesongin kasviksia.
  • Riisin tilalla käytimme maukkaita kotimaisia viljoja, jotka ovat täysjyvää ja sisältävät runsaasti kuitua.
  • Makua yrteistä suuren suolan määrän sijaan.
  • Ruoissa on pyritty vähentämään kovan rasvan lähteitä kuten rasvaisia liha- ja maitotuotteita. Rasvaiset maitotuotteet kuten kermat ja creme fraichet korvattiin kaurapohjaisilla tuotteilla, koska ne sisältävät hyvälaatuista rasvaa ja niiden ympäristövaikutukset ovat perinteisiä tuotteita pienemmät.

 

AITO-kasseja myyvät kokeiluluonteisesti pääkaupunkiseudun kuusi K-supermarketia. Mukana ovat K-supermarket Postitalo, K-supermarket Lauttasaari, K-supermarket Hertta, K-supermarket Arabia, K-supermarket Mustapekka ja K-supermarket Torpparinmäki.

Ruokakassit ovat myynnissä loka-marraskuussa niin kauan kuin kasseja riittää. Lanseerauksen yhteydessä lisätietoja kasseista on kaupassa antamassa ravitsemusneuvoja.

 

Lisätietoja AITO-kassista: www.saasyoda.fi/aito-ateriakassi