K-supermarketit loistavat Vuoden Leipäkauppa -kilpailun finaalissa

Suomen Leipuriliiton Vuoden Leipäkauppa 2015 -kilpailun finalistit on valittu, joista kolme neljästä on K-supermarketeja. Tunnustus myönnetään ensi vuoden helmikuussa päivittäistavarakaupalle, joka on esimerkillisesti paneutunut ja panostanut leipomotuotteiden kauppaan ja huomioinut monipuolisesti kuluttajien toiveet ja tarpeet.

K-supermarketien leivissä on mistä valita.

Esiraati on kiertänyt ehdolla olevat leipäkaupat syksyn aikana ja valinnut loppukilpailijat. Finalistien joukosta kolme neljästä on K-supermarketeja. Finalistit ovat: K-supermarket Kangasala, K-supermarket Mustapekka, Helsinki, K-supermarket Mynämäki ja S-market Rantakatu, Joensuu. Tulos julkistetaan ja palkinto luovutetaan helmikuussa 2015.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa vuorottelee nykyisin kaksi sarjaa. Joka toinen vuosi kilpailussa ovat mukana hypermarketit ja tavaratalot ja joka toinen vuosi näitä pienemmät päivittäistavarakaupat. Vuoden 2014 Leipäkauppa valitaan pienempien päivittäistavarakauppojen sarjassa.

Vuoden Leipäkaupan valinnassa arvosteluperusteita ovat tuotteiden tuoreus, valikoiman monipuolisuus, paikallisten, alueellisten ja valtakunnallisten leipomoiden tuotteiden saatavuus, leipäosaston siisteys ja järjestys sekä leipäosaston henkilökunnan asiantuntemus ja palvelualttius. Raati kiinnittää huomiota myös tuotteiden esillepanoon, leipäosaston omaleimaisuuteen sekä erityisruokavaliotuotteiden saatavuuteen. Vuoden Leipäkaupan valinnassa painaa erityisesti se, että tuotteet ovat kotimaassa valmistettuja.

Kuluttajat arvostavat leivässä eniten tuoreutta ja makua, joista kaupan ja leipurin on huolehdittava yhteistyössä. Vuoden Leipäkauppa -kilpailu on yksi tapa edistää suomalaista leipäkulttuuria. Tämän vuoden eli Vuoden 2014 Leipäkaupaksi valittiin K-citymarket Kouvola. Viimeisien vuosien aikana K-ruokakaupat ovat dominoineet Vuoden Leipäkauppakilpailun voittajatilastoja.