Lähiruokatreffit kaupassa

Lähiruokatreffit avaavat nyt ensimmäistä kertaa ovensa kaikille. Saavu paikalle maistelemaan ja vaikuttamaan lähikauppasi valikoimaan. Lähiruokatreffit järjestetään kolmessa pääkaupunkiseudun K-supermarketissa ja mukana ovat 15 lähiruokatoimijaa.

Kaksi vuotta ovat Lähiruokatreffit -tapahtumat yhdistäneet paikalliset pientuottajat, tavarantoimittajat ja alueiden K-ruokakauppiaat hieromaan yhdessä kauppaa. Nyt Lähiruokatreffit avautuvat myös kaupan asiakkaille.

Lähiruokatreffeillä kaupassa käynnin yhteydessä tarjoutuu runsaasti mahdollisuus maistella lähiruokatuottajien tuote-esittelyjä. Samalla pääset keskustelemaan pienyrittäjien kanssa. Valitsemalla lähialueen tuotteita, tuet paikallista työtä ja pääset maistelemaan tuoreista raaka-aineista valmistettuja herkkuja!

Tule seuraamaan lähiruokapitoista kauppapäivää ja nauttimaan Lähiruokatreffeistä. Katso natsaako sinulla lähiruoan kanssa!

#lähiruokatreffit #sekäettä #lähiruoka #tuottajallekiitos

Aikataulu

to 8.10. klo 11:00-19:00 K-supermarket Postitalo (Elielinaukio 2, Helsinki)
pe 9.10. klo 11:00-19:00 K-supermarket Mustapekka (Mäkitorpantie 1, Helsinki)
la 10.10. klo 10:00-17:00 K-supermarket Mankkaa (Sinikalliontie 1, Espoo)


Mukana olevat tuottajat


Lihatukku Veijo Votkin

LIHATUKKU VEIJO VOTKIN

Sörkässä toimiva Lihatukku Veijo Votkin on 40 vuoden aikana kasvanut yhden miehen yrityksestä lähes sata henkeä työllistäväksi perheyritykseksi.

Laatutietoisten hotellien ja ravintoloiden hovitoimittaja Chef Wotkin’s on merkittävä lihajalosteiden ja makkaroiden valmistaja myös vähittäiskaupalle ja kuluttajille.

 

 

Verso FoodVERSO FOOD

Verso Food Oy kehittää ja tuottaa kasvisruokavaihtoehtoja suomalaisten lähipeltojen antimista. Tuotteidemme tärkein raaka-aine on härkäpapu, joka on yksi vanhimmista viljelykasveistamme.  Tuotteissamme on runsaasti kasviproteiinia sekä ravintokuitua.

 

 

SavuhoviSAVUHOVI

Savuhovi  on tunnettu erittäin laadukkaista lihajalosteista, leikkeleistä, nakeista ja makkaroista. Saunapalvituotteemme tehdään aidossa savusaunassa, jonka 15 000kg kivimassaa lämmitetään leppähaloilla.

 

 

Rapion Mylly

RAPION MYLLY

Rapion mylly on 203- vuotias perheyritys, joka jalostaa lähialueen viljasta lisäaineettomia myllytuotteita.  Neljännen polven myllärin arvoihin kuuluu; paikallisuus, laadukkuus, tuoreus ja vanhat myllärin perinteet. Tuotteemme ovat  mahdollisimman vähän käsiteltyjä, jotta viljan alkuperäinen maku ja ominaisuudet säilyvät.

 

 

Rainingon luomutila
RAININGON LUOMUTILA

Rainingon Luomutilalla Liedon kunnassa on harjoitettu luonnonmukaista tuotantoa jo 20 vuoden ajan. Luonnonmukaiseen viljelyyn kuuluu oleellisesti viljelykierto jota noudatamme viljelyssä. Gluteeniton luomukvinoa on tullut uutena kasvina vuonna 2009 viljelykseemme.

 

 

Oksasen Puutarha
OKSASEN PUUTARHA

Oksasen Puutarha Oy on perheyritys, joka on viljellyt vihanneksia Varsinais-Suomessa jo 1970-luvun alkupuolelta alkaen. Yrityksen salaatteja ja yrttejä kasvattavat puutarhat sijaitsevat nykyään Paattisilla ja Oripäässä. Tuotteita, joita myydään tuotenimellä Kaarlo Kani, löytyy kaupoista ympäri Suomea.

 

 


Nurmitarhat

NURMITARHAT

Puhtaita ja tuoreita kotimaisia Tätivihreä mausteyrttejä Nurmijärven Lepsämästä jo vuodesta 1990. Yrtit  viljellään nykyaikaista tekniikka hyödyntäen ilman kemiallisia torjunta-aineita maalämmön avulla.

 

 

 

Kaffa Roastery

KAFFA ROASTERY

Kaffa Roastery on suomalainen pienpaahtimo. Kaikki kahvimme paahdetaan käsityönä Helsingin Punavuoressa. Kahvin on tehtävä vaikutus!

 

 

 

Jukolan juusto
JUKOLAN JUUSTO

Jukolan Juuston on Leivonmäellä Keski-Suomessa toimiva kotimainen Aidon Cheddarin valmistaja. Käsityönä valmistetut Cheddarit syntyvät oman tilan ainutlaatuisesta ja tuoreesta aamulypsyn maidosta. Pehmeän täyteläinen ja kermaisa Cheddarimme valmistetaan ainoan oikean perinteisen cheddarinvalmistustavan mukaisesti.

 

 

Hommanäs Gård

HOMMANÄS GÅRD

Valmistamme palkittuja aitoja marjatuotteita Hommanäsin kartanolla Porvoon saaristossa. Ne tehdään aidoista raaka-aineista ilman lisä- ja säilöntäaineita. Hilloissamme marjapitoisuus on jopa 80 %.

 

 

 

Herkkujuustola

HERKKUJUUSTOLA

Herkkujuustola on yhdistelmä sveitsiläistä juustonvalmistusperinnettä ja puhtaita suomalaisia raaka-aineita. Sveitsiläisen juustomestari Peter Dörigin ja tiimin taidoilla syntyy laadukas juustoperhe. Sastamalan Mouhijärvellä sijaitseva juustola tuottaa seitsemää erilaista erikoisjuustoa.

 

 

Backers

BACKERS

Backersin leipomossa leivotaan terveellistä ja maukasta leipää! Ekologisesti leivottu makuaisteja miellyttävästi herättävä Saaristolaisleipämme on tunnettu jo Ruotsia myöten.
Uskomme ekologisen leivän tulevaisuuteen ja olemme ylpeitä korkeatasoisista tuotteistamme!

 

 

Aurinkotarhat

AURINKOTARHAT

Aurinkotarhat Oy on Laatutarha, joka sijaitsee Kymenlaakson Kouvolassa. Aurinkotarhojen paikalla on viljelty kasvihuoneissa jo lähes sadan vuoden ajan. Puutarhoilla viljellään ympärivuotisesti kurkkua, tomaattia, erilaisia salaatteja ja jättiyrttejä.

 

 

 

Aten Marja-aitta

ATEN MARJA-AITTA

Aten Marja-Aitan mehut ovat aidon marjaisia. Valmistamme mehut kylmäpuristamalla parhaista luonnonmarjoista ja maukkaimmista puutarhamarjoista.  Sokeroimattomien mehujen täysmehupitoisuus on 100 % ja kevyesti sokeroitujen 85–90 %.

 

 

 

Bryggeri Helsinki

BRYGGERI HELSINKI

Bryggeri Helsingin kaikki omat oluet tehdään paikan päällä Torikortteleiden kellarissa. Ne edustavat monipuolisesti eri oluttyylejä ja tarjoillaan tuoreena, jolloin maku on parhaimmillaan. Aidossa panimoravintolassa juomat on räätälöity sopimaan ruokaan.