Leppävirralla avattiin Itä-Suomen nykyaikaisin ruokakauppa

Yksi Suomen nykyaikaisimmista K-supermarketeista avattiin Leppävirralla torstaina 23.4.2015.  Kauppa paloi kolme vuotta sitten kivijalkaan saakka ja nyt tilalle on valmistunut moderni, puurakenteinen ympäröivään miljööseen sopiva liikekeskus. Liikekeskuksessa on K-supermarketin lisäksi apteekin palvelut.

K-supermarket Monni

Uusi kauppa kuuluu K-supermarket -ketjuun, mikä on kaksinkertaistanut myymälän tuotevalikoimat aiemmasta. K-supermarketin sydän ja ylpeys on Herkkutori-palvelutiski, josta saa tuoreet lihat, kalat ja leikkeleet sekä valmista lämmintä kotiruokaa mukaan.

”Kaipaisin vielä lisää lähituottajien tuotteita valikoimiin, tervetuloa tarjoamaan”, kehottaa K-kauppias Oskari Monni.

K-supermarket Monni työllistää kauppias-Oskarin lisäksi 17 kaupan ammattilaista. ”Olemme todella iloisia, että pääsemme takaisin entiselle kauppapaikalle ja uusiin ajanmukaisiin tiloihin. Kiitokset henkilökunnallemme jaksamisesta läpi monenlaisten koettelemusten ja haastavien vaiheiden hienosta läpiviennistä”, Oskari kiittelee.

Kaupparakennus on suunniteltu sopimaan Leppävirran kirkonkylän miljööseen. Rakennus on tehty puusta ja sen on suunnitellut maineikas puurakennuksiin erikoistunut arkkitehti Taina Jordan Puusta Innovationista. Upea puinen kauppatalo yhdistettynä energiatehokkuuteen tekee K-supermarket Monnista edelläkävijän kaupparakentamisessa.

K-supermarket Monni

Kaupan lämmitys ja viilennys hoidetaan maalämmöllä, hiilidioksidikylmälaitos hoitaa ympäristöystävällisesti ja energiataloudellisesti tehokkaasti kaupan kylmälaitteiden viilennyksen. Valaistus on hoidettu led-valoilla niin sisällä kaupassa kuin ulkona mainosvaloissa. Kaupan omasta parkkihallista löytyy kolme latauspaikkaa sähköautoille.

”Olemme rakennustöissä pyrkineet mahdollisimman suureen sinivalkoiseen jalanjälkeen ja kaupparakennus onkin noussut paikallisin voimin. Parhaillaan rakennustyömaalla työskenteli noin 60 työntekijää. Kauppa rakentuikin ennätysaikataulussa reilussa vuodessa”, kehaisee Oskari ylpeänä.

Monnilla on yli 80 vuotta kauppahistoriaa Leppävirralla

Monnin suku on tehnyt kauppaa jo yli 80 vuotta Leppävirran kirkonkylällä. Antti-Veikko Monni aloitti kaupanpidon samalla tontilla uuden kaupan kanssa 30-luvun alkupuolella. Ajan tyyliin kaupan takana teurastettiin eläimet ja tuotiin sieltä myyntiin kauppaan. Veikko Monni oli taitava teurastaja, ja hän kiersi kauppiaan työn lisäksi pitäjällä teurastamassa eläimiä. Kaupan pitoa jatkoi Veikon vanhin poika Antero Monni vaimonsa Kaarinan kanssa. Heidän aikanaan rakennettiin uusi kaupparakennus, joka sitten traagisesti paloi 28.7.2012. Anteron ja Kaarinan poika Jyrki oli tuolloin kauppiaana.

Valtavasta koettelemuksesta huolimatta Jyrki ryhtyi päättäväisesti etsimään tilapäistä kauppatilaa ja valmistelemaan uuden kaupan rakennusta. Väistötilat löytyivät entisen Spar-kaupan tiloista, joista nyt päästään muuttamaan parin vuoden evakon jälkeen takaisin entiselle paikalle. Jyrki Monni menehtyi kesällä 2013 ja kauppiasyrittäjäksi tuli neljännen polven kauppias Oskari Monni, joka nyt saa muuttaa henkilökuntansa uusiin tiloihin kaupan tekoon.

 

K-supermarket Monni Facebookissa »

K-supermarket Monnin nettisivuille »