Fenkoli

Aromaattinen fenkoli on lähtöisin Välimeren alueelta. Sen maku on makeahko ja mausteinen, ja siitä voi löytää myös aniksen vivahteen.

Fenkolia voi käyttää hyvin monipuolisesti. Siitä valmistuu nopeasti mitä erilaisimpia ruokia ja lisäkkeitä, ja esikäsittelyksi riittää vain huuhtominen. Jos fenkolia käyttää raakana vaikkapa salaateissa, kannattaa kasvin kovimmat osat leikata ohuiksi suikaleiksi.

Kalan kaveri

Kalan kaverina fenkoli esiintyy erilaisissa muodoissa. Kalakeiton fenkoli maustaa aromikkaan maukkaaksi. Anismainen maku pääsee esille kalan lisäkesalaatissa ja uunissa gratinoidut fenkolit ovat sellaisenaan herkullisia kalan seuralaisena nautittuna.

Erinomainen grillattuna

Fenkolin herkullinen maku pääsee esiin myös grillattuna. Esikypsennä pitkittäin lohkottu fenkoli keittämällä, niin grillausaika lyhenee. Fenkolin valmistustapoja on vaikka millä mitalla - katso lisää ideoita fenkolilla herkutteluun oheisista resepteistämme!

 

Reseptivinkit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.