Maissi

Alkujaan Meksikosta kotoisin oleva viljakasvi vaatii pitkän, lämpöisen ja aurinkoisen kasvukauden. Kotimaista satoa saadaankin vain elo-syyskuussa. Meille maissia tuodaan muun muassa Marokosta ja Espanjasta.

Tuttu grilliherkku

Grillaa tuoretta maissia miedolla lämmöllä ilman suojalehtiä tai folioon käärittynä. Pintaa on hyvä sivellä öljyllä tai voilla. Tuoretta maissia grillataan miedolla lämmöllä 15-20 minuuttia usein käännellen. Tuoreen maissin voi kypsentää myös keittämällä miedosti suolatussa vedessä, uunissa tai mikroaaltouunissa, missä se kypsyy parissa minuutissa.

Pirkka grillimaissipalat ovat valmiiksi leikattuina sopivin kokoisiksi paloiksi. Grillimaissimaloja kuumennetaan grillissä noin 5-6 minuuttia kunnes maissipalat lämpenevät ja saavat hieman väriä. Tarjoa grillimaissi maustevoin ja mustapippurin tai muiden mieluisten lisakkeiden kera.

Maistuu tuoreena vaikka sellaisenaan

Tuore maissi ei kummempia valmistuskikkoja kaipaa. Jyvät irrotetaan tähkästä pitämällä tähkää pystyssä leikkuulautaa vasten ja leikkaamalla terävällä veitsellä ylhäältä alaspäin. Jyvät voi lisätä sellaisenaan ruoan lisäkkeeksi tai salaatin joukkoon. Tuore maissi tulee säilyttää jääkaapissa ja se kannattaa nauttia tai valmistaa ruoaksi mahdollisimman nopeasti.

Popcorniako?

Popcornit tehdään maissinjyvistä. Tiesitkö, että makea maissi ei kuitenkaan poksahda popcorniksi, vaan kyseessä on varta vasten jalostettu lajike.

 

Reseptivinkit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.