Kaalissa maistuu aitous ja tuoreus

Meille K-Supermarketissa on sydämen asia tarjota valikoimissamme ja tuoda aktiivisesti esille suomalaisten lähi- ja pientuottajien tuotteita. Valitsemalla näitä tuotteita tuet maukkaalla tavalla omaa seutuasi ja sen hyvinvointia. Tutustu Suomessa matkaillessasi lähi- ja pientuottajien tuotteisiin paikallisessa K-Supermarketissa. Pertti Rinta viljelee Pirkka kaalit Isokyrön vehmailla mailla vuosikymmenien kokemuksella.

Kaali on perinteinen vihannes, jota viljellään perinteisin menetelmin, pitkälti käsityönä. Rinnan perheen miesväki on jo vuosikymmeniä viljellyt kaalia ammattitaidolla Isossakyrössä. Perheyritystä ja tuotantoa kehitetään jatkuvasti kestävää kehitystä kunnioittaen.

Tilalla viljellään vuosittain noin 50 eri lajiketta kerä- ja punakaalia yli 50 hehtaarin alalla. Isonkyrön viljelmiltä tulevat myös Pirkka-tuotesarjan Pirkka valkokaali ja Pirkka punakaali. Parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi ja ympäristöstä huolehtien, viljelemme kaalia vain kerran vuosikymmenessä samalla lohkolla. Kaalinviljely on monivaiheinen prosessi, joka alkaa maaliskuussa omasta pitkälle kehitetystä idätys ja taimi tuotannosta. Meillä tilan toiminta on ympärivuotista. Kun ensimmäiset uuden sadon kaalit valmistuvat heinäkuun alussa, viimeiset varastokaalit myydään kesän aikana asiakkaille.

Iso osa tilan koneista on rakennettu ja modifioitu itse, niin istutus kuin nostokoneetkin. Olemme kehittäneet rikkaruohojen torjuntaan käytettäviä ”Haroja” joka mahdollistaa rikkaruohojen kitkemisen mekaanisesti, eikä kemiallista torjuntaa tarvita.

Meille tärkeimpiä arvoja ovat kotimaisuus, puhtaus ja laatu. Ammattiylpeydellä kehitämme tilaa jatkuvasti eteenpäin, jotta tulevatkin sukupolvet voisivat nauttia raikkaasta kotimaisesta kaalista.

Kaaleista erityisesti keräkaali, punakaali, suippokaali ja savoijinkaali sisältävät runsaasti C-vitamiinia, betakaroteenia, folaattia sekä E- ja K-vitamiinia. Lisäksi kaaleissa on kalsiumia, kaliumia, mangaania, rautaa ja suomalaisilta usein puuttuvaa seleeniä.

K-Supermarket tukee pien- ja lähituottajia

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnetko pien- ja lähituottajasi?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnelmia pien- ja lähituottajatapahtumista 2017

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

K-Supermarket kauppiaiden haastattelut 2017