Lähiruokaa saaristosta

Meille K-supermarketissa on sydämen asia pitää valikoimissamme ja tuoda aktiivisesti esille suomalaisten lähi- ja pientuottajien tuotteita. Tutustu Suomessa matkaillessasi lähi- ja pientuottajien tuotteisiin paikallisessa K-supermarketissa. Valitsemalla näitä tuotteita tuet maukkaalla tavalla omaa seutuasi ja sen hyvinvointia. Esimerkiksi Ålandsmejeriet tarjoilee puhdasta lähiruokaa saaristosta.

Ålandsmejeriet on perinteikäs, lähes satavuotias ahvenanmaalainen meijeriosuuskunta. Käytämme tuotteidemme raaka-aineena ainoastaan Ahvenanmaan Saaristossa tuotettua maitoa.

Puhdas luontomme luo maidon tuotannolle parhaat mahdolliset edellytykset. Tuotteidemme ainutlaatuinen maku syntyykin siitä, että lehmät laiduntavat kalkkipitoisilla yrttiniityillä ja nauttivat auringonpaisteesta, jota meillä Ahvenanmaalla on eniten koko Suomessa.

Kaikki 21 meijerille maitoa tuottavaa maitotilaa sijaitsevat meijerin läheisyydessä. Näin ollen voimme noutaa maidon tiloilta seitsemänä päivänä viikossa ja se on aina tuoretta meijerille saapuessaan.

Arvostamme paikallista ympäristöämme ja vaalimme sen hyvinvointia. Meillä on esimerkiksi oma biokaasulaitos, joka muuttaa juustontuotannossa ylijääneen heran energiaksi meijerimme käyttöön. Meijerimme energiankulutuksesta yli 90 % on peräisin uusiutuvista energianlähteistä.


Kuvaaja: Kjell Söderlund
Kuvassa: Trygve Sundblom ja vasikka Marie

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.