Paikallinen kala ui K-Supermarketiin

Paikallisten kalastajien pyytämä kala on takuutuoretta lähiruokaa. Aamulla pyydetty kala päätyy K-Supermarketin tiskin kautta lautasellesi parhaassa tapauksessa jo samana iltana.

Suomalaisesta kalasta on moneksi ja siitä valmistuvat monet maukkaat ja terveelliset kalaruoat. Terveellistä kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, eri kalalajeja vaihdellen. Vaihtoehtoja paikallisen kalan valikoimassa löytyy, eläähän Suomessa toistakymmentä pysyvää kalalajia. K-Supermarketien kauppiaat ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä paikkakuntiensa paikallisten kalastajien kanssa. K-Supermarketeista löydätkin monipuoliset paikallisen ja suomalaisen kalan valikoimat. Esimerkiksi keväällä paikallisten kalastajien pyydyksiin käyvät parhaiten muun muassa ahvenet, hauet, lahnat ja kuhat**. Tällöin niiden saatavuus on kaupoissa erityisen hyvä.

Suomessa kalaa syödään noin 15 kiloa vuodessa henkeä kohden, mutta kotimaista kalaa tästä on vain neljäsosa*. Paikallinen kala on lähiruokaa, jota kannattaa hyödyntää, jos siihen vain on mahdollisuus. Kalassa on monia hyviä terveyttä edistäviä ominaisuuksia, joiden vuoksi se kuuluu monipuoliseen ruokavalioon. Paikallista kalaa suosimalla tuet myös paikallisia kalastajia. Paikallinen kala on myös ekoteko, koska kuljetusmatkat pysyvät lyhyinä.

Paikallisen kalan matka merestä tai järvestä kauppaan on erittäin nopeaa, mikä mahdollistaa asiakkaalle tuoreen kalatarjonnan. Vaikka nykyajan kylmäratkaisut mahdollistavat kalan hyvän säilytyksen, on kala edelleen parasta pyyntipäivänä nautittuna.

K-Supermarketeissa myytävät kalat on kasvatettu ja pyydetty kalakantoja ja luontoa kunnioittaen. K-Supermarketit edistävät WWF:n kalaoppaassa vihreällä merkittyjen lajien saatavuutta kauppojensa valikoimissa. Oppaassa punaisella liikennevalolla merkittyjä lajeja ei K-Supermarketeissa myydä lainkaan. Valikoimapäätöksissä suosimme kestäviä kalakantoja ja MSC- ja ASC-sertifioituja toimittajia. Lue lisää: www.kesko.fi/kalalinjaus ja https://wwf.fi/kalaopas.

Teemme K-Supermarketeissa jatkuvasti yhteistyötä paikallisten kalastajien kanssa. Pidä sinäkin huolta kotimaisten kalakantojen riittävyydestä osallistumalla talkoisiin vaelluskalojen puolesta! Lue lisää: http://kesko.fi/kalapolut
*LÄHDE: Ruokatieto Ry
**LÄHDE: Pro Kala Ry

K-Supermarket tukee pien- ja lähituottajia

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnetko pien- ja lähituottajasi?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnelmia pien- ja lähituottajatapahtumista 2017

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

K-Supermarket kauppiaiden haastattelut 2017