Paikallinen kala ui K-Supermarketiin

Paikallisten kalastajien pyytämä kala on takuutuoretta lähiruokaa. Aamulla pyydetty kala päätyy K-Supermarketin tiskin kautta lautasellesi parhaassa tapauksessa jo samana iltana.

Suomalaisesta kalasta on moneksi ja siitä valmistuvat monet maukkaat ja terveelliset kalaruoat. Terveellistä kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, eri kalalajeja vaihdellen. Vaihtoehtoja paikallisen kalan valikoimassa löytyy, eläähän Suomessa toistakymmentä pysyvää kalalajia. K-Supermarketien kauppiaat ovat tehneet jo pitkään yhteistyötä paikkakuntiensa paikallisten kalastajien kanssa. K-Supermarketeista löydätkin monipuoliset paikallisen ja suomalaisen kalan valikoimat.

Suomessa kalaa syödään noin 15 kiloa vuodessa henkeä kohden, mutta kotimaista kalaa tästä on vain neljäsosa*. Paikallinen kala on lähiruokaa, jota kannattaa hyödyntää, jos siihen vain on mahdollisuus. Kalassa on monia hyviä terveyttä edistäviä ominaisuuksia, joiden vuoksi se kuuluu monipuoliseen ruokavalioon. Paikallista kalaa suosimalla tuet myös paikallisia kalastajia. Paikallinen kala on myös ekoteko, koska kuljetusmatkat pysyvät lyhyinä.

Paikallisen kalan matka merestä tai järvestä kauppaan on erittäin nopeaa, mikä mahdollistaa asiakkaalle tuoreen kalatarjonnan. Vaikka nykyajan kylmäratkaisut mahdollistavat kalan hyvän säilytyksen, on kala edelleen parasta pyyntipäivänä nautittuna.


*LÄHDE: Ruokatieto Ry

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.