Grillaa kalaa!

Kala ei kaipaa paljon ollakseen herkullista. Tämä kesäherkku on nopea valmistaa. Tästä parhaat vinkit kalan grillaamiseen!

Kalafileen grillaaminen

Grillaamiseen sopivat parhaiten rasvaiset kalalajit, kuten lohikalat. Kalan grillaaminen on helppoa, kunhan muistaa muutaman seikan. Anna hiilloksen muodostua kunnolla ennen kuin aloitat grillaamisen. Varmista, että grillin ritilä on puhdas, ettei kala tartu siihen. Noin puoli tuntia ennen grillaamista suolaa kala hieromalla karkeaa merisuolaa kalan pintaan, kuitenkaan ylisuolaamatta sitä.  

Käytä kalan molemmat puolet grillissä, ensin nahkapuoli ylöspäin, ottamassa kaunis väri pintaansa. Laita tämän jälkeen kalafilee foliokääreeseen, pirskottele päälle hieman limen tai sitruunan mehua ja laita takaisin grilliin. Anna kääreen olla grillissä noin 10 minuuttia tai kunnes kala on kypsää.

Grillaa kala halsterissa

Grillatessa kalaa, oiva väline on myös halsteri, joka helpottaa kalan kääntelyä. Halsterin avulla helposti hajoava kalanliha pysyy paremmin koossa kypsyessään.

Halsterissa voit kypsentää helposti fileet ja kokonaiset kalat alusta loppuun. Kala on kypsää kun nahka ja selkäevä irtoavat helposti.

Herkulliset kalanyytit grillissä

Vaihtoehto kalafileelle on kalanyytti, jonka kanssa voit käyttää mielikuvitustasi ja lisätä kalan kaveriksi esimerkiksi vihanneksia, yrttejä tai juustoa.

Valmista jokaiselle ruokailijalle oma nyytti. Leikkaa foliosta ja leivinpaperista isot palat. Laita leivinpaperi folion päälle.

Leikkaa vihannekset ohuiksi lohkoiksi ja aseta nyyttien pohjalle tai esikypsennä, jotta ne kypsyvät samaan aikaan kalan kanssa. Laita vihannesten jälkeen nyytteihin sipuli. Mausta suolalla ja pippurilla. Tämän jälkeen lisää kala ja jos haluat, voit lisätä päällimmäiseksi esimerkiksi tuorejuustoa. Seuraavalle asteelle nyytit vie loraus valkoviiniä juuri ennen grilliin asettamista.

Kypsennä nyyttejä grillissä noin 10-20 minuuttia riippuen siitä, onko vihanneksia esikypsennetty vai ei.

Sujauta kala grilliin!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.