Kreikkalaista ruokaa ja lomatunnelmia

Suomalainen komediaelokuva Loma vie katsojan kreikkalaisten herkkupöytien ääreen höysteenään hykerryttävää 70-lukulaista turistitunnelmaa. 

Hurmaavan koominen Loma on Risto Jarvan ohjaama elokuva vuodelta 1976. Elokuvan epäonninen päähenkilö, pankkivirkailija Aimo Niemi (Antti Litja), päätyy vahingossa Keski-Euroopan hiihtokohteen sijasta Kreikan Rodokselle – vieläpä vaihtuneen matkalaukun, naisen matkalaukun kanssa. 

Rahattomana ja ilman omia matkatavaroitaan Aimo Niemi yrittää parhaansa mukaan sopeutua tilanteeseen. Juonta sen enempää paljastamatta voidaan todeta, että kommelluksia ja hauskoja tilanteita ei tästä elokuvasta puutu.

Kreikkalaisen ruoan nälkä!

Elokuvan yksi kantavista teemoista on ruoka. Rahattomana ja nälkäisenä Aimo Niemi kokee kreikkalaisen ruoan hersyvät makuelämykset maha kaihosta kuristen ja joskus jopa antaumuksellisesti ahmien. Tätä elokuvaa ei kannata katsoa nälkäisenä!

Leffaillan kruunaavat aidot kotikatsomossakin kreikkalaiset maut. Kreikkalainen salaatti mehevine fetapaloineen, kyytipoikanaan rapeakuorista leipää, on varma autenttisen Loma-tunnelman kohottaja.

Pikkupurtavista kannattaa kokeilla tsatsikia kasvislastujen kera, Pirkka mustia kreikkalaisia kalamata oliiveja sekä uunissa valmistettavia munakoiso-fetaviipaleita.

Keftades, eli kumina-lihapyörykät, maistuvat sellaisinaan tai raikkaaseen punajuuritsatsikiin dipattuina. Näppärä pyöräyttää herkullisia pinaatti-fetajuustopiirasia tai kreikkalaisen leipäkranssin. Makeannälkään nautitaan pala pähkinäistä marjatorttua tai kulhollinen Peloponnesoksen persikoita.

Paitsi, että Loma on viihdyttävä makumatka Kreikan herkkupöytiin, se tarjoaa myös hykerryttävän kurkistuksen suomalaisturistien lomatapoihin pakettimatkojen kulta-aikana 1970-luvulla.

Maukasta elokuvailtaa!

Lisää kreikkalaisia herkkuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kreikan makuja kaupan hyllyllä

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.