Hapankaalia ja bratwurstia Octoberfesteillä

Sadonkorjuun antimia on kiva maistella erilaisissa muodoissa myös Oktoberfestin hengessä.  Oktoberfestiin kuuluvat paitsi tuhdit makkarat ja olut, myös kevyet ja maukkaat hapankaali ja suolakurkku.

Pirkka valkosipulikurkku on kotimainen, perinteisellä tavalla maitohappokäymisellä valmistettu tuote, johon ei ole lisätty makeutusaineita eikä etikkaa. Kokeile runsaskuituista Pirkka valkosipulikurkkua leivän päällä, ruoan lisäkkeenä ja kuutioituna ruokien maustamisessa.

Perinteisellä maitohappokäymisellä on valmistettu myös runsaskuituinen hapankaali, johon on kaalin ohella lisätty vain hiukan porkkanaa sekä ripaus suolaa, ei muuta. Se sisältää runsaasti vitamiineja ja hivenaineita sekä hyvää tekeviä maitohappobakteereita. Hapankaali sopii erilaisiin salaatteihin ja lisukkeisiin, ja voit käyttää sitä myös pääruokiin raakana, paistettuna, haudutettuna tai keitettynä. Hapankaalin avulla voit tuoda makua myös erilaisiin keittoihin ja pataruokiin ja leivonnassa se on oiva piirakoiden täytteissä.

Hapantuotteita kannattaa lisätä ruokavalioon, sillä ne ovat luonnollisesti raikkaan maukkaita ja tunnetusti hyväksi vatsalle. Pirkka valkosipulikurkussa ja hapankaalissa on arvokkaat ravintoaineet tallella, sillä ne on valmistettu ilman pastörointia eli kuumennuskäsittelyä!