Pääsiäisen makeat herkut

Pääsiäisenä herkutellaan mämmillä, pashalla ja makeilla rahkaherkuilla.

Mämmi, pasha sekä erilaiset rahkaleivonnaiset kuuluvat pääsiäiseen. Koristele pääsiäisherkut teemaan sopivasti sitrushedelmillä, suklaamunilla ja värikkäillä karkkirakeilla.

Mämmi taipuu moneksi

Mämmi on vanhin suomalaisista pääsiäisherkuistamme, joka valmistetaan maltaista ja ruisjauhoista imeltämällä. Yleensä mämmi nautitaan jälkiruokana kerman ja sokerin kanssa, mutta mämmistä voi myös tuunata erilaisia pääsiäispöydän jälkiruokia. Miltä kuulostaisi esimerkiksi puolukkainen mämmijäädyke?

Pashan juuret ortodoksiperinteissä

Täyteläisen ja kermaisen pashan juuret ovat ortodoksiperinteissä. Perinteinen pasha valmistetaan rahkasta, voista, kermasta ja munista eli raaka-aineista, joita ei paaston aikana käytetä. Pashasta voi kuitenkin loihtia myös kevyempiä ja pikaisempia versioita. Koristele pasha värikkäillä pääsiäisrakeilla tai raikkailla hedelmillä.

Rahkaleivonnaiset kruunaavat pääsiäisen

Rahkaherkut, kuten rahkapullat ja -piiraat, sekä kääretortut kuuluvat pääsiäiseen. Leivo perinteisten pääsiäisherkkujen rinnalle myös ortodoksiperinteeseen kuuluvia leivonnaisia, kuten pullaa muistuttavaa pääsiäiskakkua eli kulitsaa tai rommilla kostutettuja pikkubaboja.

Reseptivinkit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.