Sadonkorjuun pizzaperjantai

Loppukesän ei tarvitse olla pelkkiä rapujuhlia, vaan silloin maistuu myös rehellinen pizza. Sadonkorjuun antimia käyttämällä pääset maistelemaan sekä kesän että alkavan syksyn parhaita paloja.

Kaikki alkaa pohjasta

Ohut ja rapea pohja on maukkaan pizzan sydän. Harjaantuneet pohjanpyörittäjät kulkevat omia polkujaan, mutta vauhtiin pääsee vaivattomasti valmiin ainessekoituksen avulla. Jos haluat päästä tekemisen makuun vielä nopeammin, voit käyttää valmiita pizzapohjia.

Tomaattikastike on klassikko, joka ei koskaan petä. Kokeile kuitenkin rohkeasti muitakin kastikevaihtoehtoja – mitä jos loisit pohjan vaikkapa tomaattisesta tai sitruunaisesta pestosta? Myös pelkkä oliiviöljy on toimiva vaihtoehto, joka ei peitä alleen esimerkiksi vihannesten hennompia makuja.

Hyödynnä sadonkorjuun antimet

Sadonkorjuun ja syyskauden herkut sopivat erinomaisesti pizzan täytteiksi. Vihanneksista saa ruokaisan ja mehevän vastaparin ohuelle ja rapealle pohjalle. Kokeile vaikkapa syyssadon pizzaa, johon tulee sipulia, kypsiä paprikoita ja kesäkurpitsaa.

Paprika toimii mainiosti myös sienten kanssa. Hae innoitusta Åren pizzasta, mutta korvaa herkkusienet oman sieniretken saaliilla. Esimerkiksi kantarellit ja suppilovahverot ovat herkullisia myös pizzan päällä.

Rapukauden kunniaksi voit valmistaa klassisen margaritan todellisena gourmet-versiona. Korvaa katkaravut valmiiksi kuorituilla jokiravuilla ja tarjoile pizza viipaleittain alkupalana.

Omenasadon kypsyessä todellista syystunnelmaa saa käyttämällä täytteinä rohkeasti omenaa ja ahventa. Todellista lähiruokaa, kun teet kalareissun ja poimit omenat itse!

Itse voi poimia myös puolukat tai lakat, jotka sopivat Lapin pizzan täytteiksi. Lisää vielä kylmäsavulohta tai savuporoa sekä leipäjuustoa, niin käsilläsi on täydellinen pimenevän illan herkku, joka ei jätä kylmäksi.

 

Pizzaperjantain antimia!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.