K-supermarket Hyrylän parkkihallissa Tuusulan ensimmäinen sähköauton latauspiste

K-supermarket Hyrylän kauppias Raija Westerholm on iloinen uudesta, asiakkaille tarjottavasta palvelusta.

- Asiakkaat ovat sähköauton latauspistettä jo kyselleet. On hienoa olla Tuusulassa ensimmäinen, joka tarjoaa palvelun heille, kauppias iloitsee.

Tulevina vuosina yhä useamman K-supermarketin pysäköintialueelle tulee sähköautojen latauspisteitä, sillä kaikissa K-ryhmän kauppapaikkojen uudis- ja saneeraushankkeissa ladattavien ajoneuvojen latauspiste joko rakennetaan tai sille tehdään varaus.

Sähkö- tai hybridiauton lataaminen on asiakkaalle maksuton, kun latauksen tekee etäluettavalla tai mobiililla K-Plussa-kortilla.

Latauspisteillä on mahdollista ja turvallista ladata kaiken tyyppiset ladattavat ajoneuvot. Latauslaiteessa on lataustavan 3 ja tyypin 2 mukainen pistorasia, johon oman ajoneuvon latauskaapeli kytketään.

– Laturissa ajoneuvojen latausajat vaihtelevat jonkin verran, mikä johtuu autojen kyvystä vastaanottaa virtaa. Latauslaitteet antavat maksimissaan 3 x 32A, joka tarkoittaa, että parhaimmillaan autoon saadaan ladattua tunnissa lähes 100 kilometriä lisää ajomatkaa, K-ryhmän talotekniikkapäällikkö Jari Suuronen kertoo.