K-Supermarket-kauppias halusi auttaa – järjesti ilmaiskonsertin Loviisan nuorille

K-Supermarket Loviisa - Lovisan kauppias järjesti päihteettömille nuorille ilmaiskonsertin koulujenpäättymisiltana 3.6. Konsertti välitti pienessä kaupungissa hyvää fiilistä ja yhdessä tekemisen iloa. Tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Loviisan kaupungin sekä paikallisten yritysten kanssa, ja siihen osallistui satoja nuoria.

K-Supermarket Loviisan kauppiaalla Marko Kindstedtilla heräsi huoli kotipaikkakuntansa nuorten hyvinvoinnista, kun valitettavan moni nuori menehtyi lyhyen ajan sisällä. Kauppias päätti ystävänsä Kai Niemelän kanssa järjestää ikävien tapahtumien johdosta huhtikuussa Auta Nuoria -hyväntekeväisyyskonsertin. Konsertissa esiintyi Pasi Kaunisto, ja se keräsi 600 kuulijaa.

Huhtikuun konsertin tuotoilla kauppias yhteistyökumppaneineen järjesti koulujen päättäjäisviikonloppuna Loviisan Rantapuistossa päihteettömille nuorille suunnatun ilmaiskonsertin. Tapahtuma sai paikallisten keskuudessa todella hyvän ja kiitollisen vastaanoton.

”Huoli nuorista herätti meissä ajatuksen, että nyt on tehtävä jotain nuorten hyväksi. Loviisa on pieni ja todella yhteisöllinen kaupunki, joten alueen yritykset sekä Loviisan kaupunki olivat heti mukana ideassani. Ihmiset ovat tulleet kiittelemään sosiaalisessa mediassa ja kaupalla saan lähes päivittäin kiitosta ja halauksia ilmaiskonsertin järjestämisen johdosta”, kauppias kertoo.

Yhteistä tekemistä nuorille päättäjäisviikonlopuksi

Kylmä ja sateinen sää väistyi lauantaina ja konserttia vietettiin useiden artistien, yhteistyökumppaneiden ja satojen nuorten voimin loistavassa tunnelmassa.

”Tapahtuma sujui aivan mielettömän hyvin. Emme estäneet tai kieltäneet nuorilta mitään, mutta tarjosimme heille vaihtoehdon päättäjäisviikonlopun viettämiselle. Konserttiimme nuoret tulivat yhdessä kavereidensa kanssa pitämään hauskaa ilman alkoholia”, Marko kertoo.

Konsertissa lavalle nousi monia nousevia artisteja, kuten loviisalainen Voice Crack, euroviisukarsinnoistakin tuttu Vink sekä räppärit Jonihey, Eldis, Ahti sekä Huntti. Konsertti on myös heille oiva tilaisuus päästä esiintymään isolle yleisölle.

”Jokainen artisti veti aivan huikean shown! Artisteilta sateli myös kiitoksia järjestelyistä”, Marko iloitsee.


Koko kaupunki mukana järjestelyissä

”Loviisassa on tiivis yhteisö, kaikki tuntevat kaikki, ja myös ikävät tapahtumat koskettavat meitä jokaista. Etenkin, kun puhutaan nuorista, on se kaikille arka paikka”, kauppias kertoo konsertin taustoista.

Ilmaiskonserttiin olivat tervetulleita kaikki ikään katsomatta, mutta aktiviteetit olivat suunnattuna pääasiassa nuorille. Tarjolla oli nuorille esimerkiksi Veijo Votkinin grillimakkarat sekä Hartwallin limonadia. Lisäksi paikalliset yritykset arpoivat konsertissa muun muassa älypuhelimen sekä kaksi risteilyä Kotkasta. K-Supermarket Loviisan kauppias arpoi kahdelle yhdeksännen luokan päättäneelle huikeat palkinnot, nimittäin kesätyöpaikan kaupassa.

”Toinen voittajista tärisi ja pomppi onnesta lavalle tullessaan”, kauppias kertoo onnellisena.

Loviisan kaupunki antoi täyden tukensa konsertin järjestämiselle. Kaupunki tarjosi tapahtumaan muuan muassa ensiavun sekä esiintymislavan. Lisäksi järjestelyissä mukana olivat Vanhempainyhdistys sekä lähes 40 paikallista yritystä ja toimijaa.

”Tapahtuman eteen tehtiin satoja tunteja töitä, mutta näin jälkikäteen on ainoastaan ylpeä ja kiitollinen olo siitä, että saimme järjestää tällaisen tapahtuman Loviisalle”, kauppias toteaa.