K-supermarket Uusikaarlepyy vietti avajaisiaan torstaina 11.6.

Uusikaarlepyyläisten ruokakauppapalvelut nousivat aivan uudelle tasolle, kun paikkakunnan monipuolisin, uusi K-supermarket avattiin torstaina 11. kesäkuuta.

Kauppiaat Satu ja Hannu RantalaKauppiaspari Satu ja Hannu Rantala

Paikallisuus ja herkullisuus tuotevalikoiman kulmakivinä

Kauppiaspari Hannu ja Satu Rantala henkilökuntineen ovat virittäneet K-supermarket Uudenkaarlepyyn valikoimat vastaamaan mahdollisimman hyvin paikkakuntalaisten ja lähikuntien asiakkaiden toiveita ja tarpeita. Niin tuoreosastojen kuin palvelevan Herkkutorinkin valikoimat ovat uudessa kaupassa paikkakunnan monipuolisimmat.

- Vihannesosastollamme paikallisten viljelijöiden tuotteet ovat pääroolissa. Näin kesäaikaan kurkut meille toimittaa Wiklunds handelsträdgård ja tomaatit, yrtit ja mansikat tulevat Hinjärv trädgårdilta. Paikallisten vihannesten matka pellolta kaupalle on vain muutama kilometri, joten sekä tuoreus että laatu ovat parasta A-luokkaa, kertoo hedelmä- ja vihannesosaston vastaava Liv Enlund.

- Herkkutorin valikoimiin kuuluvat tuoreet ja grillatut lihat, tuoreet ja savustetut kalat, leikkeleet, salaatit sekä ruokaisat, täytetyt patongit. Lisäksi tarjolla on mukaan otettavaa lounasruokaa jokaisena arkipäivänä, kertoo Hannu.

Myös kaupan leipäosasto täyttää vaativammankin asiakkaan toiveet.

- Lähileipää meille toimittaa muun muassa Lillkungs Bageri ja Sandbergs Bageri. Lillkungs Bagerin Pettupalat ja Takkaleipä vievät kielen mennessään. Myös Sandbergs Bagerin leivonnaiset ovat todella herkullisia. Leipomon Jogga-sämpylöissä ja muissa leipätuotteissa on aito viljan maku, kertoo Satu.

Paikallisten ja valtakunnallisten leipomotuotteiden lisäksi kauppa tarjoaa taatusti tuoreita, oman paiston leipiä ja leivonnaisia.

- Kaupassamme tuoksuvat tuoreet leivät ja leivonnaiset jokaisena päivänä. Paistamme täällä kaupan omassa uunissa makeita ja suolaisia leivonnaisia sekä leipiä aamuvarhaisesta iltamyöhään asti. Valikoimissamme on myös gluteenittomia leivonnaisia, lisää Satu.

Energiansäästäminen rakentamisen ja kalustamisen punaisena lankana

K-supermarket Uudenkaarlepyyn rakentamisessa on noudatettu uusinta, energiaa säästävää rakennustekniikkaa. Kaupan kaikki valaisimet ovat LED-valaisimia, jotka pienentävät kaupan lämpökuormaa ja sähköenergian kulutusta. Kylmäkalusteiksi on valittu mahdollisimman energiapihit vaihtoehdot, pakastealtaat ovat kannellisia ja miltei kaikki muutkin kylmäsäilytystilat ovat ovien takana.

- Ovellisten kylmäsäilytystilojen ansiosta kylmälaitteemme kuluttavat 40 prosenttia vähemmän sähköä, kertoo Hannu.

Vastuulliset valinnat näkyvät myös K-supermarket Uudenkaarlepyyn tuotevalikoimassa.

- Olemme sijoittaneet kauppaan opasteita, jotka kannustavat asiakasta tekemään vastuullisia valintoja, kuten ostamaan lähellä leivottua leipää tai valitsemaan ostoskoriinsa esimerkiksi Reilun kaupan–  tai luomutuotteita, kertoo Satu.

K-supermarket Uudenkaarlepyyn kokonaispinta-ala on 1800 m2, josta ruokakaupan osuus on 1600 m2 ja syksyllä avattava Alko käyttää noin 200 m2. Autoileville asiakkaille kaupan piha-alueella on 140 pysäköintipaikkaa.

K-supermarket Uudenkaarlepyyn asiakaspalvelusta vastaa 20 kaupan alan osaajaa.

K-supermarket Uusikaarlepyy Facebookissa »

K-supermarket Uudenkaarlepyyn nettisivuille »