Kauppias Oskari Liikonen on K-ryhmän Vuoden nuorten työllistäjä

Kotkalaisen K-supermarket Pookin kauppias Oskari Liikonen on K-ryhmän Vuoden nuorten työllistäjä vuonna 2016. Kauppias vastaanotti tunnustuksen 5.11. Helsingissä järjestetyillä K-ryhmän henkilöstön ammattilaismessuilla.

K-ryhmä etsi kesän ajan keskuudestaan Vuoden nuorten työllistäjää ja Vuoden nuorta työntekijää. Kumpaankin sarjaan tuli ehdotuksia yhteensä 233 kappaletta. Kotkan K-supermarket Pookin kauppias Oskari Liikonen valittiin Vuoden nuorten työllistäjäksi ja Intersport Lielahdessa työskentelevä 17-vuotias Mikke Tolvanen Vuoden nuoreksi työntekijäksi.

Oskari Liikonen pyrkii aktiivisesti tarjoamaan erilaisia työmahdollisuuksia nuorille. Aivan nuorimmille hän tarjoaa Tutustu ja tienaa -harjoittelujaksoja ja työ- ja harjoittelujaksoja hivenen vanhemmille nuorille.

”Kesältä on jäänyt muutamia kesätyöntekijöitä tekemään viikonloppuja ja ensi viikolla tulee taas pari TET-harjoittelijaa, ” kauppias kertoo tämänhetkisestä tilanteestaan.

Kauppias Liikonen kertoo, että hänen periaatteenaan on kasvattaa nuoria ottamaan vastuuta omista töistään ja kokemuksen karttuessa laajemminkin esimerkiksi osastoilla.

”Jokaisesta työtehtävästä oppii ja niistä on hyötyä myöhemmässäkin elämässä. Tärkeää on myös oppia myönteistä asennetta työntekoa kohtaan,” kauppias toteaa.

K-ryhmän kesän K-duuni –kilpailu oli jatkoa aikaisempien vuosien K-duuni- ja kesäduunikampanjoille. Kauppias Oskari Liikosen lisäksi Vuoden nuorten työllistäjä –tittelin finalistit olivat diplomikauppias Kari Auramo, K-supermarket Koivuhaka, Vantaa ja kauppiaspariskunta Juha ja Petra Jylli K-citymarket Puuvilla, Pori. Vuoden nuorten työntekijä – tittelin muut finalistit puolestaan olivat Hanna Mosorin K-supermarket Pudasjärveltä ja Erik Majuri Hämeenlinnan K-raudasta.