K-Supermarket Koivuhaassa juhlittiin kaupan syntymäpäivien lisäksi paikallisuutta

K-Supermarket Koivuhaassa paikalliset lähi- ja pientuottajat ovat osa jokapäiväistä toimintaa. Niinpä myös heidät kutsuttiin mukaan juhlimaan kaupan 7-vuotissyntymäpäiviä Paikallista sinulle -tapahtuman merkeissä. Asiakkaille oli tarjolla herkkuja paikallisten leipomoiden tuotteista aina Helsingin Makkaratehtaan makkaroihin.

-Tapahtuma on sujunut erinomaisesti. Asiakkaita riittää pullakahveilla ja paikallisuus on tullut hienosti esille kaupan käytävillä, kertoo kauppias Kari Auramo.

Paikallisuus esillä jokaisessa tuoteryhmässä

Jokaisen osaston vastaava pyrki viikon aikana tuomaan oman tuoteryhmänsä paikallisia tuotteita esille ja järjestämään maistatuksia. Myös muutama tuottaja saatiin paikan päälle esittelemään tuotteitaan ja kertomaan toiminnastaan.

- Teemme myös itse kaupassa monia ruokia paikallisista tuotteista, ja nehän ovat paikallisuutta parhaimmillaan, kauppias kertoo. Tarjolla olikin muun muassa kaupan omaa loistavaa paahtopaistia sekä välimerenpastaa.

Viikon aikana Koivuhaassa oli lisäksi tarjolla helsinkiläistä kahvia, makkaraa sekä jäätelöä. Asiakkaat pääsivät nauttimaan myös paikallisista kirsikkatomaateista sekä monien leipomoiden antimista.

Tapahtumassa oli mukana muun muassa Helsingin Makkaratehdas esittelemässä kesän uutuusgrillituotteita.

- Täällä on hyvä meininki. Tällaisten tapahtumien ansiosta pääsemme tapaamaan asiakkaita ja kertomaan tuotteistamme henkilökohtaisesti, Helsingin Makkaratehtaan edustaja Marko Luhtala iloitsee.

Lähes K-Supermarket Koivuhaan naapurista löytyy mansikkatila, josta on toimitettu mansikoita kauppaan jo 15 vuoden ajan. Vuosi sitten Paikallista sinulle -tapahtuman yhteydessä kauppias toivoi saavansa lisää lähialueen vihannesten suoratoimituksia kauppaansa, ja nyt niitä onkin jo saatu.

- Nyt noin 3-4 kuukautta valikoimassamme on ollut Robben salaatteja sekä paikallisia kirsikkatomaatteja.

Paikalliset tuotteet myös asiakkaiden mieliin

K-Supermarket Koivuhaan kanta-asiakas avaamisvuodesta lähtien kehuu Koivuhaan paikallisten tuotteiden valikoimaa. Hänen kiintymyksensä lähiruokaan juontuu aina lapsuuteensa asti, kun pikkupoikana he hakivat sisarustensa kanssa kananmunat naapurin mummolta.

- Pidän lähiruokaa hyvän terveyden pohjana. Se ei ole liian teollista ja on myös ympäristölle hyväksi, asiakas toteaa.