K-Supermarket Koivuhaka täyttyi pien- ja lähituottajien tuotteista

K-Supermarket Koivuhaassa Vantaalla järjestetty Paikallista sinulle -tapahtuma keräsi kymmeniä lähi- ja pientuottajia esittelemään omia erikoisherkkujaan. Viikon kestäneessä tapahtumassa asiakkaat pääsivät tapaamaan erilaisia lähi- ja pientuottajia ja maistelemaan heidän tuotteitaan. Samaan aikaan vietettiin myös kaupan 6-vuotisjuhlia.

Juhlahumu täytti K-Supermarket Koivuhaan toukokuun lopussa, kun kaupalle vietettiin Paikallista sinulle -tapahtumaa ja kaupan syntymäpäiviä. K-Supermarket Koivuhaassa on aina ollut hyvä valikoima lähi- ja pientuottajien tuotteita, mutta Paikallista sinulle  tapahtumalla niiden näkyvyyttä saatiin oleellisesti parannettua.

– Jokainen henkilökunnasta on mukana tässä ja esittelee asiakkaille oman osastonsa lähi- ja pienttuottajien tuotteita. Kauppaan on saatu melko tasapuolisesti paikallisia tuotteita niin lihasta kuin salaateistakin, kertoo K-Supermarket Koivuhaan kauppias Kari Auramo.


Valikoima kasvaa

K-Supermarket Koivuhaan kuusivuotisen taipaleen aikana valikoima on laajentunut koko ajan. Viime vuosina valikoima on kasvanut erityisesti lähi- ja pientuottajien tuotteissa. Paikallisia Juhmon marjatilan mansikoita on kuitenkin ollut kaupan avauksesta lähtien tarjolla.

– Viime vuosina olen saanut paremmin yhteyksiä lähiruokatoimittajiin ja pystynyt hankkimaan kauppaan asiakkaiden toivomia tuotteita, kuten paikallisten leipomoiden leipää. Itse näen pientuottajien tuotteiden ottamisen kauppaan tärkeäksi, jotta kotimainen tuotanto elää ja voi hyvin, kertoo Auramo.

Pientuottajien tuotteet tekevät kauppaansa

Kauppiaan mukaan tapahtumaviikolla näkyi selvästi, että asiakkaat ovat aiempaa kiinnostuneempia lähi- ja pientuottajien tuotteista. Teemaviikolla saadaan esiteltyä asiakkaille myös aiemmin tuntemattomia pienyrityksiä ja näiden tuotteita.

– Kaupassa aloitti juuri uusi kalatoimittaja, joka parantaa kotimaisen kalan valikoimia. Kotimaisen kalan laajasta valikoimasta on myös asiakkailta tullut jo aiemmin paljon kiitosta, kertoo Auramo.

Jatkossa kauppias Auramo toivoisi kaupan valikoimiin enemmän paikallisten vihannesten suoratoimituksia.

– On pidettävä silmät ja korvat auki koko ajan, josko sellaisiakin löytyisi lähialueilta.

Lähiruoka lähempänä kuin koskaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnetko lähi- ja pientuottajasi?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnelmia pien- ja lähituottajatapahtumista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.