K-Supermarket Vääksyyn lähiruokaa aivan naapurista

”Me vietämme tänään Paikallista sinulle -päivää sekä Elojuhlaa. Täällä on tänään paljon paikallisia tuottajia, myös lapsille on tapahtumaa, kuten pomppulinna. Pyrimme tuomaan paikallisia lähi- ja pientuottajia mahdollisimman paljon esille”, kauppiaat Johannes Mattelmäki ja Kirsi Verkka kertovat.

Monet paikalliset tuottajat saapuivat kauppaan aivan naapurista, esimerkiksi Vääksyn Mylly sijaitsee vain kivenheiton päässä K-Supermarket Vääksystä.

”Myllymme sijaitsee ihan tässä 400 metrin päässä kaupasta. Tällaiset lähiruokatapahtumat ovat todelle hyviä. Monet ihmiset eivät tiedä, mitä kaikkea omalta kulmakunnalta tuleekaan. Tänne tullaan ilolla, koska tämä on hyvän asian esiintuomista”, Myllyn tuottaja kertoo.

”On tärkeää, että eurot liikkuvat omassa maakunnassa”

Näin toteaa Vääksyn Myllyn tuottaja. Paikalliset tuottajat tekevätkin myös keskenään yhteistyötä. Paikallisen Tuulosrievän Leipomon leivät valmistetaan Vääksyn Myllyn jauhoista. Paikalla olevien tuottajien mukaan on tärkeää, että tuottajat tukevat toinen toisiaan.

”Olemme pieni kotileipomo. Teemme käsin niin paljon kuin mahdollista ja meillä on täysin puulämmitteiset uunit. Pyrimme myös toteuttamaan asiakkaiden yksilöllisiä toiveita. Jos asiakas haluaa esimerkiksi rapeamman kuoren leipäänsä, pyrimme sellaisen hänelle saamaan”, leipomon emäntä sanelee.

”Me olemme järjestäneet lähiruokapäiviä oikeastaan siitä lähtien, kun kauppiaiksi ryhdyttiin eli noin kahdeksan vuotta. Olemme siitä asti kokeneet, että lähiruoka on todella tärkeä asia ja asiakkaat haluavat ostaa paljon paikallisten tuottajien tuotteita”, kertoo kauppias Kirsi.

Ruokatrendit tutuiksi

Perinteisten lähiruokatuotteiden lisäksi K-Supermarket Vääksyn Paikallista sinulle -tapahtumassa loistivat myös ruokatrendit. Tänä kesänä suursuosioon nousseet Suomen Jäätelön jätskit maistuivat asiakkaille.

”Jäätelömme valmistetaan Suomen alkuperäiskarjan maidosta. Kaikki maut ovat aitoja luonnosta tulleita makuja, sillä emme käytä lainkaan esansseja tai teollisia makuaineita. Asiakkaat ovat täällä Vääksyssä kehuneet kovasti jäätelöitämme. Etenkin pistaasi- ja maitojäätelö ovat olleet täällä suosittuja” sanelee Suomen Jäätelön konsulentti tyytyväisenä.K-Supermarket Vääksyn asiakkaat pääsivät maistelemaan myös Versofoodin vegaanista Härkistä.