Lähiruoka kiinnostaa Nurmijärvellä

Paikallisuus oli läsnä jo heti kaupan pihalla. Kyltti ”Aitoa lähiruokaa Lopelta Männistön Tilalta” toi heti lämpimän ja kotoisan tunnelman tapahtumaan.  Asiakkaita oli toivottamassa tervetulleiksi myös Männistön Perunatilan kaksi suloista miniaasia.  Aasien ympärillä riitti innokkaita ruokkijoita ja silittäjiä.

K-Supermarket Nurmijärvellä oli torstaina paikalla kourallinen tuottajia Nurmijärven lähialueelta. Lähi- ja pientuottajien tuotteet oli aseteltu tuttuun tapaan näyttävästi ja houkuttelevasti esille muun muassa maitokärryihin sekä puulaatikoihin.

”Asiakkaamme tietävät, mitkä tuotteet tulevat läheltä. He haluavat myös jatkuvasti oppia lisää lähialueemme tuottajista. Tällaiset tapahtumat ovat siihen loistava keino”, kauppias Minna Astikainen iloitsee.Aivan kaupan naapurissa sijaitsee leipomo Pirjon Pakari, jonka tuotteet ovat paikallisten asiakkaiden ehdottomia suosikkeja. Pirjon Pakarin leivät ovat Nurmijärvellä todellista lähiruokaa.

”Nurmijärvellä asiakkaat arvostavat hirveästi lähiruokaa. Meidän leipämme ovat täysin lisäaineettomia, ja valikoimaa löytyy myös gluteenittomana. Toimitamme kauppaan joka päivä uudet, tuoreet leivät”, kertoo Laura Pirjon Pakarista.

Kauden vihannekset tulevat kauppaan Röykän ja Vihtijärven välistä, Handolinin Tilalta. Värikkäät kaalit herättivät ihastusta asiakkaissa koko päivän ajan. Asiakkailla oli mahdollisuus maistaa myös irtomyynnissä olevia yrttejä sekä lehtikaalia.

”Nämä päivät ovat todella tärkeitä meidän toiminnan kannalta. Asiakkaat heräävät siihen, että hei nämä tuotteet tulevat oikeasti ihan tästä läheltä. Tämä on ihanan arjesta poikkeavaa päästä tänne asiakkaiden keskelle kertomaan meidän toiminnastamme”, iloitsee Hannele Handolinin Tilalta.