”Lähiruoka on niin mun juttu!”

Näin hihkaisi K-Supermarket Marin kauppias, kun kaupassa järjestettiin keskiviikkona 12.7. Paikallista sinulle -lähiruokatapahtuma. Urjalan ja sen lähiseudun lähi- ja pientuottajat saapuivat kauppaan tutustumaan asiakkaisiin ja maistattamaan tuotteitaan.

Tapahtuman järjestäminen hiljaisena keskiviikkopäivänä oli kauppiaalta tietoinen valinta. Näin tuottajilla oli enemmän aikaa kertoa asiakkaille toiminnastaan ja tuotteistaan.

”Tämä tapahtuma on meidän kaupalle tosi iso juttu, koska haluamme tuoda pienempiä lähialueen tuottajia vahvasti esille valikoimassamme. Uskoisin, että asiakkailta on tullut monta bongausta, että mitä kaikkea tästä ihan läheltä oikeastaan saakaan”, kertoo kauppias Mari Korpikaivo.

K-Supermarket Marin tapahtumassa oli paikalla 12 lähi- ja pientuottajaa, joiden tuotteet ovat tuttuja kaupan jokapäiväisestä valikoimasta. Nyt oli kuitenkin aika antaa tuotteille kasvot.

”Juustomme on todellista lähiruokaa! Tulemme tästä aivan läheltä Forssasta. Munajuustomme on erityisen hyvää vadelmahillon kanssa”, sanelee Arctic Milkin nuori kesätyöntekijä.

”Tuotamme puhdasta lähiruokaa puhtaasta lihasta ja viljasta. Nykyajan kuluttaja kyllä osaavat arvostaa sitä, että tulee enemmän tällaisia lähiruokatapahtumia, joissa lähi- ja pientuottajat pääsevät esille”, kertoo Punkalaidunlaisen Metsärannan Lihan edustaja tyytyväisenä.

Lähi- ja pientuottajien esittelypöydillä oli asiakkaita lähes jonoksi asti hiljaisesta keskiviikkopäivästä huolimatta. Asiakkaat olivat silminnähden kiinnostuneita ruokansa alkuperästä.

Tärkeää Paikallista sinulle -lähiruokatapahtumissa on ennen kaikkea se, että asiakkaat pääsevät kuulemaan, miten heidän suosikkituotteensa valmistuu.

”Juttelin juuri yhden pariskunnan kanssa, ja he olivat tosi positiivisesti yllättyneitä, kun kaupasta saa näitä paikallisia tuotteita, ja kun saa maistaa. Silloin ostokynnys madaltuu ja oikeasti huomaa eron maussa”, iloitsee kauppias.

”Meillä luomumyllytuotteita kaurasta, ohrasta vehnästä ja rukista. Nyt kesällä erityisesti talkkuna- ja lettujauhot ovat tosi suosittuja. Näissä tapahtumissa on erityisen kiva tavata asiakkaita, kun kuulee palautetta henkilökohtaisesti”, kertoo Pirasen luomutilan emäntä Tiia-Mari Sastamalasta.