Mankkaan Paikallista sinulle -lähiruokatapahtumassa loistivat ruokatrendit

K-Supermarket Mankkaa täyttyi loppuviikosta iloisesta markkinatunnelmasta, kun kauppaan saapui yhteensä noin 50 lähi- ja pientuottajaa kertomaan toiminnastaan ja maistattamaan tuotteitaan. Asiakkaita virtasi kauppaan keskustelemaan paikallisista tuotteista.

K-Supermarket Mankkaan hevi-osaston vastaava Leila Barckin mukaan tapahtuma sai viime vuonna asiakkailta niin hyvää palautetta, että kaupan henkilökunta päätti järjestää tapahtuman toistamiseen. Tänä vuonna asiakkaat ovat tulleet varta vasten tapahtuman vuoksi paikalle.

”Tapahtuma tuo viljelijöitä ja tuottajia tutuksi asiakkaille. Me saadaan olla iloisia asiakaskunnastamme. Kotimaisuus ja paikallisuus ovat tosi tärkeitä meille ja meidän asiakkaille”, Leila tiivistää.

Lähiruoka todella on myös K-Supermarket Mankkaan asiakkaiden mieliin. Kaupan asiakkaat Helena ja Miia kertovat lähiruoan merkitsevän heille todella paljon. He valitsevat lähiruokaa aina, kun se on kohtuuhintaista. Molemmat kokevat, että Mankkaalla on hyvät valikoimat paikallisten lähi- ja pientuottajien tuotteita.

”Omat lähiruokasuosikkini ovat ehdottomasti paikalliset salaatit ja yrtit”, Helena kertoo.

Paikalliset vege- ja luomutuotteet olivat vahvasti läsnä Mankkaan lähiruokatapahtumassa. Paikallista sinulle -tapahtuma korosti paikallisten tuotteiden lisäksi kaupan valikoiman ajankohtaisuutta. Yhdeksi näkyvimmäksi tuottajaksi tapahtumassa osoittautui Helsinki Wildfoods, joka valmistaa mahlatuotteita kotimaisista luonnonantimista.

”Olemme suomalaisen ruokakulttuurin asialla, joten haluamme puhua meidän suomalaisten kotoperäisten kasvien ja tuotteiden puolesta suoraan asiakkaille. Tänään ollaan maistattamassa meidän mahloja. Niiden lisäksi meidän valikoimaan kuuluu kuivatuotteita. Meillä on kahta erilaista suolaa sekä mustikkarouhetta koivusokerilla”, Aino Helsinki Wildfoodsilta kertoo.

Tapahtuman antimiin kuului myös muun muassa Kaffa Roasteryn kahvi suoraan Rööperistä, Verso Foodin härkäpapugranolaa sekä Rainingon Luomutilan gluteenitonta luomukvionaa, josta oli valmistettu puuroa asiakkaille.

”Kvinoa sopii erinomaisesti vaikkapa puuroon, grillattuihin kasvispihveihin tai -pyöryköihin tai raikkaaseen salaattiin grilliruoan ohelle”, tuottaja Juha Raininko neuvoo.

Koko tapahtuman kruunasivat Heinän Puutarhan chilit Salosta. Kaupan pihalla oli väkeä jonoksi asti, kun Pentti Heinä saapui chilibaarinsa kanssa parkkipaikalle.

”Meiltä löytyy chili jokaisen makuun, meillä on nyt yhteensä 40 lajiketta eri vahvuisia chilejä. Suosittelen chilejämme täytettäväksi juustolla, siemenet pois, aurajuusto sisään ja pekoni ympärille, sitten grilliin tai uuniin. Takaan ja alleviivaan, että teet sen toisen ja kolmannenkin kerran, siitä tulee sen verran hyvää”, Pentti vinkkaa.

Myös satokauden antimet olivat vahvasti esillä Mankkaalla. Tarjolla oli Tuomisen varhaisperunoita Nurmijärveltä, Hortin Herttuan salaatteja ja yrttejä sekä Lindroosin puutarhan vihanneksia.