Meillä K-Supermarket Wasassa koko toiminta perustuu paikallisuuteen

K-Supermarket Wasa täyttyi heti aamupäivästä paikallisilla lähi- ja pientuottajilla. Tunnelma Paikallista sinulle -tapahtumassa oli kuin kesäisillä markkinoilla viileästä säästä huolimatta. Tarjolla oli paikallisia erikoisuuksia pienpanimo-oluesta aina leivonnaisiin ja leikkeleisiin, ja asiakkaat olivat silminnähden tyytyväisiä tapahtumaan.

Kauppias Tomi Nordinin mukaan lähi- ja pientuottajien tuotteiden avulla kaupasta saadaan paikallisten asiakkaiden näköinen.

-Meillä on hieno paikallinen päivä käynnissä. Paikallista sinulle -tapahtuma on helppo keino antaa tuotteille, joita asiakkaat ostavat päivittäin, kasvot. Asiakkaat näkevät, että jokaisen loistavan tuotteen takana on aitoja oikeita pohjalaisia ihmisiä meidän lähialueeltamme, kauppias kertoo.

K-Supermarket Wasassa oli paikalla 11 lähialueen tuottajaa esittelemässä tuotteitaan. Ohlssonin Pohjanmaan hunaja oli yhdistänyt uudella tavalla hunajan ja juuston maut. Hinjärven Puutarhalta tapahtumaan saatiin kesän ensimmäisiä kotimaisia mansikoita. Perheyritys Fresh Servantilla oli puolestaan tarjolla laaja kattaus tuoreita satokauden vihanneksia. Lisäksi kaupasta löytyi runsaasti tuotekampanjoita niiltä paikallisilta tuottajilta, jotka eivät ennättäneet paikan päälle tapahtumaan.

Limpun sekä savulohen tai katkaravun yhdistäminen on pettämätön klassikko. Kallen leipomo sekä raippaluotolainen Snickar´s deli olivat yhdistäneet voimansa ja tarjosivat asiakkaille tuoretta limppua yhdessä savulohi- ja katkarapusalaatin kanssa. Vain parin kilometrin päässä merestä sijaitsevassa K-Supermarket Wasassa yhdistelmä maistuu poikkeuksellisen hyvältä.

-Tämä yhdistelmä on aivan ehdoton, tästä tykkäävät kaikki, Kallen leipomon tuottaja kehuu.

Majbritt on tullut Gerbystä K-Supermarket Wasan Paikallista sinulle -tapahtumaan tutustumaan paikallisten tuottajien tuotteisiin.

-Lähiruoka on kyllä tärkeää minulle. Se on kotimaista ja aina tuoretta, kun ei tule kaukaa. Löysin tänään parikin uutta tuotetta, Hinjärven Puutarhan viinisuolaheinä on minulle uusi tuttavuus ja ostoskoriin päätyi myös Ylimarkun savustamon savustettu kyljys. K-Supermarket Wasassa on aina runsaasti paikallisia tuotteita saatavilla.

-On tärkeää, että lähituottajat tulevat tänne lähelle meitä asiakkaita. Ostan lähiruokaa joka päivä, muita elintarvikkeita en oikeastaan ostakaan. Saan täältä paikallisia tuotteita jokaisen tuoteryhmän osalta, seuraavaksi suuntaankin kalatiskille ostamaan paikallista kalaa, asiakas Pirkko kertoo.

-Tuotteemme ovat kaiken kansan lähiruokaa, kertoo Marjo jalasjärveläiseltä Juustoportilta.

Juustoportin erikoisuutta ovat etenkin vapaanlehmänmaitotuotteet, jotka ovat herättäneet keskustelua asiakkaiden ja tuottajan välillä. K-Supermarket
Wasassa asiakkaille on tarjolla laktoositonta jugurttia hunajalla.

-Erityisesti asiakkaita on kiinnostanut vapaanlehmäntuoteperhe. Positiivisia kommentteja on tullut etenkin lehmien elinolosuhteista sekä maidon pitkästä säilyvyydestä.

Alavudelta kylmäpuristettuja rypsiöljyjä eri mauissa on tullut esittelemään Hanna Alavuden öljynpuristamolta. Hanna suosittelee öljyjään ruoanlaittoon, salaatteihin sekä leivontaan.

-Kyseessä on täysin kotimainen tuote. Rypsi tulee aivan lähipelloilta eli kyseessä oli lähialueen raaka-aine. Pääsato kerätään Etelä-Pohjanmaalta, jonka lisäksi rypsiä tulee myös muun muassa täältä Pohjanmaalta.