Torimainen lähiruokatapahtuma täytti K-supermarket Mankkaan käytävät

K-Supermarket Mankkaa järjesti kesäkuussa Paikallista sinulle -tapahtuman, joka oli todellinen menestys. Yhdeksän tapahtumapäivän aikana Paikallista sinulle -tapahtumaan osallistui yhteensä 35 lähi- ja pientuottajaa. Monien asiakkaiden mukaan tapahtumasta lähti paikallisten- ja pientuottajien tuotteita heidän esittelypisteiltään.– Tapahtuma sujui todella upeasti. Asiakkaat pitivät tapahtumasta ja monet jäivät keskustelemaan tuottajien kanssa esittelypisteille. Tapahtuman onnistumisesta tuli todella hyvä olo, sillä asiakkaiden vuoksihan me kaupassa toimimme, kertoo osastovastaava K-Supermarket Mankkaan osastovastaava Petteri Väg.


Perheyritys H&H Tuomiselta oli omia tuotteitaan eli perunoita esittelemässä Toni Tuominen. Yritys toimii jo kolmannessa polvessa ja perunat kerätään lähialueen tuottajilta kauppoihin toimitettavaksi.

– Pöhinä tapahtumassa on ollut hyvä. Asiakkaat ovat kyselleet ahkerasti erilaisten perunalajikkeiden ominaisuuksista ja mitkä lajikkeet ovat nykyään parhaimpia. Myös kehuja on perunoista tullut. Onkin mukavaa nähdä, että asiakkaat ovat erittäin kiinnostuneita suomalaisista perunoista, kertoo Toni Tuominen.

Lähituottajan salaatti kelpaa myös kilpikonnalle

Hortiherttuan tilan esittelypisteellä kävi todella kova kuhina kun maistatuksessa oli tilan tomaatteja ja kurkkua. Hortiherttua viljelee Karjalohjalla pientä pinta-alaa, mutta suurella lajikemäärällä. Kaikki toiminta tilalla tapahtuu käsityönä ja myös kauppaan toimitus hoidetaan itse.

– Vastaanotto tapahtumasta on ollut asiakkailta erittäin positiivista. Meille osallistuminen henkilökohtaisesti tapahtumaan on tärkeää. Kohtaamalla asiakkaita kaupassa saamme samalla palautetta tuotteistamme, jota kautta toimintaamme voidaan kehittää. Pidämme siitä, että asiakkaat voivat itse ostaa tuotteensa viljelijältä torimaisessa tapahtumassa, kertoo Hortiherttuan Toni Tanner.


Hortiherttuan tilan antimia oli ostamassa Calmilla Mårtenson, joka ostamassa laadukasta salaattia 17-vuotiaalle Skalman kilpikonnalleen.

Luomu kvinoaa ja innovatiivista juustoa


Rainingon Luomitilalta suomalaista luomu kvinoaa oli myymässä Sofia Raininko ja Terhi Auvainen.

– Ihan uudenlainen maku on yllättänyt asiakkaat ja tuotteita on myös lähtenyt hyvin asiakkaiden matkaan. Asiakkaat ovat nykyään jo melko valveutuneita kvinoan suhteen, eli tuote on tuttu. Kiitosta on tullut erityisesti tuotteemme suomalaisuudesta ja luomusta, kertoo Terhi Auvainen.


Juustoportin esittelypisteellä tuotteita maistatti Marko Ahola, joka kehui myös tapahtuman positiivista ilmapiiriä.

– Tapahtumaviikolla kaupassa on ollut todella vilkasta. Meidän tuotteemme pariloitu juusto on vaihtoehto halloumille ja grillijuustolle, eli todellinen innovaatio. Juusto on maistunut myös asiakkaille, kertoo Ahola.

Lähiruoka lähempänä kuin koskaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnetko lähi- ja pientuottajasi?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnelmia pien- ja lähituottajatapahtumista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.