Turun seudulla rakkaus lähiruokaa kohtaan yhdistää sekä asiakkaita että K-Supermarketeja

Lähes kaikki Turun ja sen lähialueiden K-Supermarketeista järjestävät kesän aikana Paikallista sinulle -lähiruokatapahtuman. Perjantaina Naantalissa K-Supermarket Ellen sekä Paraisilla Reimari täyttyivät markkinatunnelmasta, kun kauppoihin saapui paikallisia lähi- ja pientuottajia kertomaan toiminnastaan sekä herkullisista tuotteistaan.

”Naantalista löytyy todella paljon lähi- ja pientuottajia. Mitä lähempää tuotteet tulevat, sen parempi. Asiakkaat toivovat valikoimaan jatkuvasti paikallisia tuotteita, koska ne ovat tuoreita ja läheltä tulleita. Naantali on melko pieni paikkakunta, joten monet tuottajat ja heidän tuotteensa tiedetään ja tunnetaan”, K-Supermarket Ellenin osastovastaava Valtteri kertoo.

K-Supermarket Ellenissä oli tarjolla muun muassa Leroyn suussa sulavia susheja, jotka valmistetaan heidän omalla sushitehtaalla Turun ja Raision rajalla. Tuottaja Aleksin mukaan on tärkeää, että asiakkaat pääsevät maistamaan tuotteita.

”Tällaiset tapahtumat ovat oiva tapa tuoda tuotteet tutuksi asiakkaille. Näillä on iso rooli toiminnassamme, sillä etenkin sushin kohdalla asiakkailla on usein ennakkoluuloja. Tänäänkin täällä Ellenissä muutama asiakas on kumonnut ennakkoluulonsa maistamalla sushia ensimmäistä kertaa” Leroyn tuottaja Aleksi iloitsee.

K-Supermarket Reimarin tapahtuman kruunasi Paraisten oma makkara

Myös K-Supermarket Reimarissa asiakkaat pääsivät tutustumaan uusiin tuotteisiin, ja monen asiakkaan ostoskoriin päätyikin poikkeuksellisen paljon paikallisia tuotteita kaupan hyllystä. Reimarissa oli kymmenkunta paikallista tuottajaa tapaamassa asiakkaita.

Asiakkaita kuhisi jatkuvasti Sorpo Herefordin maistatuspisteen vieressä, ja positiivisia K-Supermarket Reimarin ja Sorpo Herefordin yhteisestä makkarasta kommentteja sateli yhtenään. Etiketin kyljessä komeili Paraisten silta.

”Olemme tehneet jo muutaman vuoden yhteistyötä Reimarin kanssa erityisesti makkaran ympärillä. Tämän kesän tempaus on nimeltään Pargas egen Korv – Paraisten oma makkara. Pienelle toimijalle yhteistyö paikallisen marketin kanssa on enemmän kuin tärkeää. Sekä kauppias että henkilökunta ymmärtävät tämän asian päälle ja tekevät kovasti töitä yhteistyön eteen”, Sorpo Herefordin toinen tuottaja Johan kertoo.

”Mun mielestä on mukavaa, että pienellä paikkakunnalla lähi- ja pientuottajat otetaan huomioon. Se on ikään kuin meidän roolimme Paraisilla. Meidän asiakkaamme arvostavat hirveästi sitä, että meillä on paljon lähellä tuotettuja tuotteita kaupassamme”, Reimarin kauppias Kim Mattsson kertoo tyytyväisenä.

Saaristokaupungissa kala on luonnollisesti tärkeässä roolissa asiakkaiden ruokailutottumuksissa. Reimarissa oli perjantaina paikalla yhden miehen yritys Saariston Sawu, jonka pieni savustamo sijaitsee Haverön saarella Paraisilla. Saariston Sawun lohet ovat Reimarissa todellista lähiruokaa.

”On tärkeää, että pääsen tapaamaan asiakkaita ja keskustelemaan tuotteistani kasvotusten heidän kanssaan. Lohituotteitamme saa K-Supermarket Reimarista, Hirvensalosta sekä Paimiosta”, tuottaja Tarmo kertoo.

Lähiruokatapahtumia Turussa kesäkuun alusta elokuun loppuun

Aikaisemmin kesäkuussa Paikallista sinulle -tapahtuma on järjestetty K-supermarket Annikassa sekä Manhattanissa. Molemmissa kaupoissa lähiruoka on avainasemassa, ja tapahtumat keräsivät asiakkaita tutustumaan paikallisiin lähi- ja pientuottajiin aamusta iltaan.

”Meidän kaupassa lähiruolla on ensisijainen rooli. Heti kaupan sisäänkäynnissä on Luomua & Lähiruokaa Shop in Shop, jossa on ainoastaan lähi- ja pientuottajien tuotteita sekä luomuruokaa. Lähi- ja pientuottajien tuotteita löytyy jokaisesta tuoteryhmästä, joten jokaiselle asiakkaalle löytyy varmasti jotakin”, Manhattanin kauppias Veli-Pekka Hussi kertoo.

Turunseudulla tapahtumia on kesän aikana vielä K-Supermarket Paimiossa, Ukko-Pekassa, Kivikukkarossa sekä Piikkiössä.