Asiakas syö silmillään

Näin toteaa napakasti Hämeenlinnassa K-Supermarket Hätilän Herkkutorista vastaava lihamestari Tapani ”Tapsa”Vuolle. Siksi kaupan Herkkutori on aina siisti ja houkutteleva aamusta iltaan. Nyt grillikauden alettua Herkkutorilta löytävät niin ribsit kuin marinoidut lihatkin.

Tapsan ohjauksessa Hätilän Herkkutoria huolletaan pitkin päivää ja tarjontaa vaihdetaan sesonkien, jopa viikonpäivien mukaan. Maanantaista keskiviikkoon ruoanlaiton pitää olla nopeaa ja helppoa. Siksi Vuolle tarjoaa Herkkutorilla sellaista lihaa ja kalaa, joka valmistuu joutuisasti. Loppuviikon päivinä valikoimassa on myös pidemmän kypsymisajan vaativia raaka-aineita.

Hätilässä koko homman perustana ovat tuoreet, käsittelemättömät raaka-aineet sekä niiden oikea käsittely. Esimerkiksi naudan paistijauhelihat jauhetaan ulko- ja kulmapaistista ja jauhettava liha tulee Pirkanmaan lihapalvelusta Sastamalasta.

Koulutukseltaan Tapsa on sekä kokki että lihamestari. Hän on myös itse toiminut pitkään kauppiaana. Yli 25 vuoden kokemuksella hän on mestari sekä lihan että kalan käsittelyssä. Tapsan käsittelemä kala on Hätilän asiakkaille käsite. Moni haluaa, että juuri Tapsa on fileoinnut sen.

Tinkimätöntä laatua ja palvelua Vuolle edellyttää myös muilta Herkkutorin työntekijöiltä.

- Asiakkaan on saatava aina parasta laatua ja palvelua. Siksi jos myyjämme ei osaa fileoida kalaa, hän ei sitä myöskään tee. Samoin jos myyjä ei tiedä vastausta asiakkaan kysymykseen, pyydän, että mieluummin kuin puhuu puolivillaisia, kysyy jälleen apua kokeneemmilta työkavereilta.

Ruoka ja ruoanlaitto ovat Tapsalle elämäntapa.

- En erottele työtäni ja vapaa-aikaani. Ravintola-alalla olevien ystävieni kanssa vaihdamme ideoita ja puhumme ruoasta.

Laajojen verkostojensa ja pitkän kokemuksena ansiosta Tapsalla on ehtymätön varasto reseptejä ja vinkkejä, joita hän mielellään jakaa asiakkailleen. Aloittelevalle grillaajalle Tapsa vinkkaa.

- Kannattaa aloittaa grillaus lihoilla. Kala on oiva grillattava, mutta sen käsittely grillissä vaatii jo enemmän taitoa.