K-Supermarket Fortunassa korostuvat erikoisruokavaliot ja ruokatrendit

Helsingissä Pikku-Huopalahden K-Supermarket Fortunan maito-, juusto- ja pakasteosaston hyllyjen välistä löytyy pirteä 22-vuotias Anni Linna. Anni on Fortunassa tunnettu siitä, että häntä kiinnostavat ruokatrendit ja erikoisruokavaliot. Etenkin kasvisruoka sekä lisäravinteet osana ruokavaliota ovat lähellä Annin sydäntä. 

”Työaamuni lähtevät poikkeuksetta käyntiin Bulletproof-kahvilla, johon tulee laadukasta kahvia, MCT-öljyä sekä suolatonta voita tai kookosöljyä. Itse lisään välillä kahviin myös kanelia tai vaniljauutejauhetta. Tämä kahvi on ehdottomasti paras tapa käynnistää päivä”, Anni kertoo.

Lähes kuusi vuotta K-ruokakaupoissa työskennellyt Anni kumoaa empimättä väitteet pienen budjetin sekä terveellisen ja monipuolisen ruokavalion yhteensopimattomuudesta. Työn ohella Anni valmistautuu hammaslääketieteellisen pääsykokeisiin.

”Opiskelijoiden ei tarvitse elää vain nuudelilla ja tonnikalalla. Pirkalta löytyy laaja valikoima edullisia luomutuotteita ja esimerkiksi normaalia edullisempia chia-siemeniä. Tarjoustuotteiden sekä satokauden vihannesten ja hedelmien suosiminen ovat hyviä keinoja vaikkapa opiskelijalle monipuolisen ja terveellisen ruokavalion ylläpitämiseen pienelläkin budjetilla”, Anni neuvoo.

Erikoisruokavaliot ja ruokatrendit näkyvät kaupassa

”Fortuna on kompakti myymälä tilojensa puolesta, mutta valikoimamme on asiakkaiden palautteen perusteella muodostunut monipuoliseksi ja kattavaksi. Myös erikoisruokavaliot, kuten maidoton ja gluteeniton ruokavalio on otettu huomioon”, Anni osaa kertoa.

Annin mukaan maidottoman ruokavalion suosio näkyy ennen kaikkea siinä, että suositulle Oatlyn ikaffe- kaurajuomalle voisi varata kokonaisen hyllyn.

”Oma kiinnostukseni hyvinvointia ja terveellisiä elämäntapoja kohtaan on myös tärkeää. Tiedän, mitä trendejä on liikkeellä ja otan selvää aina uusista tuotteista. On myös mahtavaa, kun asiakas innostuu jostain uudesta tuotteesta tai tuoteryhmästä kertomani perusteella”, Anni kertoo tyytyväisenä.

Viime aikoina Fortunan valikoimaan on saapunut muun muassa Happy Cocon kookosjogurtit, jotka Anni on todennut omassa käytössään todella hyväksi tuotteeksi. ”On hienoa, että K-ruokakaupoissa asiakkaiden ja työntekijöiden äänet pääsevät kuuluviin”, Anni toteaa tyytyväisenä.

Uudet tuotteet, joiden perään asiakas kyselee, ovat usein sellaisia, joita myös muut haluavat kokeilla. Ne pyritään saamaan kaupan valikoimaan viipymättä. ”Usein asiakkaan vinkistä löydän myös itselleni uusia suosikkituotteita ruokavaliooni”, Anni kertoo.

Lempituotteekseen Fortunan valikoimista Anni nimeää empimättä Kolmen Kaverin vegaanijäätelöt. ”Mielestäni terveelliseen ja monipuoliseen ruokavalioon kuuluu olennaisesti satunnainen jäätelön syönti”, Anni vinkkaa.