K-Supermarket Kampin juomaosasto kannustaa kokeilemaan uutta

K-Supermarket Kampin juomaosastolla on sellainen maine, että sieltä löytyy erikoisoluita ja muita panimotuotteita, joita ei ihan joka kaupasta saa. Eikä mikään ihme. Kampin juomaosasto koostuu lukuisista hyllyistä ja jopa 600 - 700 eri oluesta. Oluiden lisäksi hyllyistä löytyy laaja valikoima muita panimotuotteita sekä virvoitusjuomia.

Juoma-, maito- ja pakasteosastoa hoitaa ja ylläpitää Tero Jokelainen. Hän on toiminut juomaosastonvastaavana 15 vuotta. K-Supermarket Kampissa hän on työskennellyt kaupan avaamisesta lähtien eli noin 12 vuotta. Tero on kehittänyt Kampin juomaosastosta K-Supermarketien suurimman.

Kaupassa asiakkaita kannustetaan hyvän ruoan ja juoman yhdistämiseen. Asiantunteva henkilökunta neuvoo asiakkaita uusien tuotteiden kohdalla ja kannustaa kokeilemaan uutta.

- Juomaosastomme viestii sekä saatavuudesta että asiantuntijuudesta. Kamppiin on helppo tulla ja meidän valikoimamme on ensiluokkainen. Juomahyllyistä tulee ilmi tuotetuntemuksemme. Hyllyissä tuotteen vieressä on tieto siitä, millainen tuote on kyseessä. Lisäksi hyllypäädyissä on ruokasuosituksia eri juomien kanssa.

Trendit näkyvät valikoimassa

Terolle tulee jatkuvalla syötöllä uusia tuotetarjouksia panimoilta. Uutuudet kaupan hyllylle valikoituvat maistelemalla ja tutustumalla panimoiden tuotteisiin. Myös asiakkaiden toiveita kuunnellaan alkoholilainsäädännön ja hyvän hinta-laatusuhteen rajoissa.

- Pitkän uran varrella karttunut tuotetuntemus on tässä työssä tärkeää. Nyt on sellainen buumi, että uusia panimoita ja oluita tulee kuin sieniä sateella. Seuraamalla juoma-alan julkaisuja ja maistelemalla uusia tuotteita, tiedän missä mennään ja minne ollaan menossa eli millaisia trendejä on nousemassa.

Teron mukaan pienpanimoiden tuotteet ovat olleet pitkään kovassa suosiossa. Nousevina trendeinä on nähtävissä Sessio-oluiden suosion nousua IPA- ja APA-oluiden tilalle. Nämä ovat erilaisia oluttyyppejä. 

Eri oluiden suosio vaihtelee myös esimerkiksi vuodenaikojen mukaan.

- Kesää kohti mentäessä raikkaat ja hedelmäiset oluet sekä vehnäoluet nostavat päätään. Tummat oluet ovat puolestaan enemmän talven juomia. Juhannuksen juomavinkkinä asiakkaille voisin nimetä virolaisen Tanker-panimon saunasession kylmänä saunan terassilla nautittuna. Kyseisen oluen valmistuksessa on käytetty koivuvihtaa tuomaan raikkautta. Vaihtoehtona voisi olla Mojiton makuinen jäätee, josta löytyy raikkautta kerrakseen.