Sesongit värittävät asiakaspalvelijan työtä

Joulun häämöttäessä edessä ruokakaupat täyttyvät herkkuja ostavista asiakkaista. Joskus pinna saattaa tahattomastikin kiireessä ja ruuhkassa kiristyä. Näissä tilanteissa kultaakin kalliimpaa ovat iloiset ja auttavaiset työntekijät kaupoissa. Yksi tällainen arjen sankari löytyy K-Supermarket Okeroisesta.

Lahtelainen 52-vuotias Pirkko Rasi on aloittanut työt ruokakaupassa jo pikkutyttönä. Vanhempien omistama ruokakauppa oli luonnollinen alku töihin kaupan alalla. Työkavereidensa mukaan Pirkko on kaupassa korvaamaton ja aurinkoinen esimerkki muille työntekijöille.

”Minun on helppo saada aamulla herätessäni hyvä fiilis päälle, kun tiedän, että kaupalla odottaa paljon töitä. Kun työ on mieluisaa, on helppo välittää hyvää mieltä muillekin. Hyvän mielen välittäminen on minulle oikeastaan luonteenpiirre, joka tulee kuin luonnostaan”, Pirkko hymyilee.

Asiakaspalvelutyö on ihmisläheiselle Pirkolle itsestään selvä valinta. K-Supermarket Okeroisissa hän työskentelee lähes jokaisella osastolla.

”Työni suuri rikkaus on se, että saan oppia jokaiselta osastolta jotakin. Pidän siitä, että näen kätteni jäljen ja tekemistä riittää. Aina on jokin homma, johon voi tarttua.”

Aito ilo työstä, jota tekee

Pirkon mukaan työntekijä on hyvä silloin, kun hän ymmärtää työnsä merkityksen. Asiakaskontaktit Pirkko nimeää työnsä antoisammaksi osaksi.

”Minusta on mahtavaa, kun huomaa, että asiakas on tyytyväinen saamaansa palveluun ja lähtee iloisena kaupasta. Asiakaspalvelu on käynyt minulle niin tutuksi, että minusta on mukava olla ihmisten kanssa tekemisissä työssäni. En voisi kuvitellakaan toisenlaista tilannetta”, Pirkko toteaa.

K-Supermarket Okeroisen loistava tiimihenki toimii päivän piristäjänä.

”Meillä on täällä hirveän hyvä porukkahenki, kaikki työntekijämme ovat todella asiakaslähtöisiä. Meillä on tällainen lähikauppameininki. Työnantaja, me työntekijät ja asiakkaat vähän sellaista yhtä porukkaa täällä Okeroisissa”, kertoo Pirkko tyytyväisenä.

Jouluaatto vuoden paras työpäivä

”Sesongit värittävät meidän työtämme kaupassa. Kesällä on omat kuviot, kun pyöritään tuoretuotteiden sekä paikallisten tuotteiden parissa. Jouluna taas keskitytään paljon ruoanlaittoon ja perheen kanssa olemiseen. Kauppaan tulee sellainen markkinameininki, kun sesongit vaihtuvat. Asiakkaat innostuvat sesonkien tarjonnasta ja kokeilevat uutta”, Pirkko kertoo.

Pirkko suosittelee, että asiakkaat varautuvat kauppareissuihin joulun alla ajan kanssa. Kun jouluna menee ruokakauppaan hyvällä mielellä ajan kanssa, voi käteen jäädä stressintäyteisen kauppareissun sijaan mukava joulufiilis.

”Tykkään itse olla joulun aikaan töissä, koska kaupassa on sellaista mukavaa kuhinaa ja pöhinää. Jouluaatto on ihan parhaita työpäiviä vuodessa. Se on niin lyhyt työvuoro ja saa toivotella asiakkaille hyvät ja rauhalliset joulut”, Pirkko toteaa tyytyväisenä.