Herkullista texmexiä rentoihin rientoihin

Texmex on elämäniloa pursuavaa, maukasta, mausteista ja ennen kaikkea värikästä ruokaa! Täytetyt tortillat ja rapsakat tacot ovat myös suomalaisten suosikkiruokaa.

Texmex on fuusioruokaa parhaimmillaan

Texmex, eli Teksasin meksikolainen keittiö on syntynyt kahden keittiön kohdatessa, USA:n ja Meksikon raja-alueilla. Texmex ja meksikolainen ruoka eivät siis ole sama asia.

Ideologialtaan texmex-ruoka on ihanan rentoa, eikä siihen liity tiukkapipoisia sääntöjä. Se yhdistelee luovasti eri maiden ja alueiden ruoanvalmistusperinteitä. Texmex onkin fuusioruokaa parhaimmillaan!

Maissi, pavut, avokado ja mausteet muodostavat texmex-ruokaympyrän

Maissi, pavut, liha, limetti, avokado, chili, korianteri ja hedelmät ovat tyypillisiä texmex-ruokien raaka-aineita. Myös tortillaletut, rapeat tacot ja nachot kuuluvat kiinteänä osana texmex-ruokaympyrään. Tortillalettuja käytetään usein myös ruokailuvälineiden korvikkeina – täytteet rullataan niiden sisään ja herkku syödään käsin. Chili con carne, eli vapaasti suomennettuna chilipata lihalla, on Teksasin osavaltion kansallisruoka. Siinä liha, erilaiset pavut, tomaatit ja mausteet, kuten juustokumina ja kaneli, muodostavat täyteläisen liiton.

Helppoa ja edullista texmexiä illanviettoihin

Kun haluat nauttia illasta rennosti kokkaillen, on texmex-teema helppo ja taatusti maukas vaihtoehto, jonka ympärillä jokainen voi osallistua pilkkomiseen ja salsojen sekoitteluun. Texmex-herkut kuuluvat myös nuorison suosikkiruokiin! Valmistakaa osa herkuista alusta alkaen itse ja valitkaa loput K-supermarketin kattavista Texmex-tuotteiden valikoimista. Esimerkiksi broilerisuikaleet ja nachot gratinoituvat uunissa salsan, sipulin, tomaatin ja juuston kera helposti. Venyvä juusto, rapeat nachot ja tulinen salsa muodostavat vastustamattoman yhdistelmän. Nam!

Pieni texmex–suomi-sanakirja

Fajita – grillatuilla kasviksilla ja/tai lihalla täytetty vehnätortilla

Burrito – kirjekuoren muotoon taivutettu suuri, täytetty tortilla

Taco – rapea, taskuksi taivutettu tortillakuori

Enchilada – uunissa tomaattikastikkeen ja juuston kera gratinoitu täytetty tortillarulla

Quesadilla – pannussa paistettu juustotäytteinen tortilla

Guacamole – avokadosta valmistettu dippi tai lisäke

Salsa – kylmä kastike, joka valmistuu esimerkiksi tomaateista, limetistä ja korianterista

Texmex-makuja

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Kokeile näitä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.