Luomuporkkana kasvaa Lietlahdella

Meille K-Supermarketissa on sydämen asia tarjota valikoimissamme ja tuoda aktiivisesti esille suomalaisten lähi- ja pientuottajien tuotteita. Valitsemalla näitä tuotteita tuet maukkaalla tavalla omaa seutuasi ja sen hyvinvointia. Tutustu Suomessa matkaillessasi lähi- ja pientuottajien tuotteisiin paikallisessa K-Supermarketissa. Lietlahden tilalla Etelä-Savossa tuotetaan yli puoli miljoonaa kiloa luomuporkkanaa vuodessa. Täältä tulevat myös Pirkka-tuotesarjan luomuporkkanat.

Lietlahden tilalla Etelä-Savossa tuotetaan yli puoli miljoonaa kiloa luomuporkkanaa vuodessa. Yhdessä sopimustuottajiemme kanssa tuotamme joka kolmannen Suomessa rouskutellun kotimaisen luomuporkkanan. Suurin asiakkaamme ovat K-ruokakaupat. Pirkka-tuoteperheen luomuporkkanat on pakattu tilallamme vuodesta 2004 saakka. Nämä maittavat ja luonnolliset porkkanat löydät myös K-Supermarketien juuresosastolta.

Lietlahden tilan tavoitteena on alusta saakka ollut korkea laatu, niin tuotteissa kuin toiminnassakin. Pyrimme kokonaisvaltaiseen ympäristöystävällisyyteen ja luonnonmukaisen viljelytavan lisäksi tilallamme käytetty sähköenergia on kokonaan tuulivoimalla tuotettua Hyötytuuli-sähköä. Viljely ja pakkaamotoiminta ovat Kotimaiset Kasvikset ry:n auditoimia ja saaneet Laatutarha-sertifikaatin.

Porkkanaa viljellään tilallamme noin 14 hehtaarin alalla. Muita viljelykasveja ovat mm. härkäpapu, kaura, ohra, rehunurmet ja viherlannoitusnurmet. Porkkanan lannoitus perustuu viherlannoitukseen, jossa porkkanaa edeltävinä vuosina kasvavien typensitojakasvien maahan muokattu sato antaa kasvuvoiman porkkanalle kasvattaen samalla maan humuspitoisuutta. Lajikevalintaa ohjaa tavoite tuottaa hyvänmakuista ja hyvin varastossa säilyvää luomuporkkanaa.

Lähiruoka lähempänä kuin koskaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnetko lähi- ja pientuottajasi?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnelmia pien- ja lähituottajatapahtumista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.