Suosi paikallista kalaa – K-Supermarketissa se on takuutuoretta

Paikallisten kalastajien pyytämä kala on takuutuoretta lähiruokaa. Aamulla pyydetty kala päätyy K-Supermarketin tiskin kautta lautasellesi parhaassa tapauksessa jo samana iltana.

K-Supermarketien kauppiaat tekevät pitkäjänteistä yhteistyötä paikkakuntiensa paikallisten kalastajien kanssa. K-Supermarketeista löydätkin monipuoliset paikallisen ja suomalaisen kalan valikoimat.

Kotimaisista kaloista suosituimpia ovat silakkafile sekä kokonainen muikku. Vaaleista kaloista eniten K-Supermarketeissa myydään kuhaa.

Kauppojen kunnia-asiana on tarjota kala asiakkaille aina mahdollisimman tuoreena. Herkkutorien ammattitaitoiset kalamestarit tuntevat asiakkaansa ja arvioivat tarkasti kalan menekkiä sen tuoreus ja saatavuus mielessään.

Kalan käsittelyssä puhtaus ja oikea lämpötila ovat avainasioita. Kalat säilytetään ja käsitellään omissa kylmätiloissaan erossa muista elintarvikkeista. Herkkutorilla tuore kala lepää jäähileen päällä enintään kolmen asteen lämpötilassa. Tuoreuden takaamiseksi jäähilettä lisätään useasti päivän aikana.

Suomalaisesta kalasta on moneksi ja siitä valmistuvat monet maukkaat ja terveelliset kalaruoat. Terveellistä kalaa on hyvä syödä ainakin kaksi kertaa viikossa, eri kalalajeja vaihdellen.

Tuoreesta kalasta saa parhaan makuelämyksen, kun sen valmistaa ruoaksi vuorokauden kuluessa ostamisesta. K-Supermarket-kauppojen kalamestarit antavat mielellään vinkkejä kalan valmistamiseen.

Suomessa kalaa syödään noin 15 kiloa vuodessa henkeä kohden, mutta kotimaista kalaa tästä on vain neljäsosa*. Paikallinen kala on lähiruokaa, jota kannattaa hyödyntää, jos siihen vain on mahdollisuus. Kalassa on monia hyviä terveyttä edistäviä ominaisuuksia, joiden vuoksi se kuuluu monipuoliseen ruokavalioon. Paikallista kalaa suosimalla tuet myös paikallisia kalastajia. Paikallinen kala on myös ekoteko, koska kuljetusmatkat pysyvät lyhyinä.

K-Supermarketeissa myytävät kalat on kasvatettu ja pyydetty kalakantoja ja luontoa kunnioittaen. K-Supermarketit edistävät WWF:n kalaoppaassa vihreällä merkittyjen lajien saatavuutta kauppojensa valikoimissa. Oppaassa punaisella liikennevalolla merkittyjä lajeja ei K-Supermarketeissa myydä lainkaan. Valikoimapäätöksissä suosimme kestäviä kalakantoja ja MSC- ja ASC-sertifioituja toimittajia. Lue lisää: www.kesko.fi/kalalinjaus ja https://wwf.fi/kalaopas.

Teemme K-Supermarketeissa jatkuvasti yhteistyötä paikallisten kalastajien kanssa. Pidä sinäkin huolta kotimaisten kalakantojen riittävyydestä osallistumalla talkoisiin vaelluskalojen puolesta! Lue lisää: www.k-ruoka.fi/kalapolut


*LÄHDE: Ruokatieto Ry
**LÄHDE: Pro Kala Ry

Lähiruoka lähempänä kuin koskaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnetko lähi- ja pientuottajasi?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.