Kivikylän Kotipalvaamo, tunteella omasta maakunnasta

Meille K-Supermarketissa on sydämen asia pitää valikoimissamme ja tuoda aktiivisesti esille suomalaisten lähi- ja pientuottajien tuotteita.  Valitsemalla näitä tuotteita tuet maukkaalla tavalla omaa seutuasi ja sen hyvinvointia. Tutustu Suomessa matkaillessasi lähi- ja pientuottajien tuotteisiin paikallisessa K-Supermarketissa. Kivikylän Kotipalvaamo on perinteinen palvaamo, joka käyttää vain kotimaista lihaa. Yritys tunnetaan vahvasti suomalaisen lihatuotannon puolestapuhujana.

Satakuntalaisen Kivikylän Kotipalvaamon tarina alkaa 1970-luvun lopulta pienimuotoisesta palvaamotoiminnasta maatilan pihapiirissä vanhassa savusaunassa. Tuotekehittelyä tehdään koko ajan makuaisti edellä, laadusta ei tingitä. Vanhat perinteiset käsityötaidot on haluttu säilyttää. Palvilihat kypsyvät edelleen aidossa leppäsavussa kivikiukaan leppeässä lämmössä.

Nykyisin tuotantolaitoksia on kolmessa pitäjässä: Kotipaikalla Lapin Kivikylässä palvisaunan leppäsavu leijailee yhä samassa alkuperäisessä pihapiirissä, Huittisissa keskitytään maankuuluihin makkaratuotteisiin ja Säkylässä eineksiin ja siipikarjatuotteisiin.

Kivikylän Kotipalvaamo haluaa myös tuntea koko lihaketjun navetan ja sikalan nurkalta lautaselle saakka. Tämän takia teuraseläinhankinta hoidetaan itse. Eläimet hankitaan lähiseudun pientuottajilta pitkäaikaisin yhteistyökuvioin. Kivikylän Kotipalvaamo turvaa omaa raaka-ainehankintaansa myös hoitamalla välitysporsastoimintaa, jossa pikkupossuja siirretään emakkosikaloista kasvatussikaloihin pulskistumaan. Kivikylä hoitaa koko lihanleikkaamisen itse. Näin varmistetaan kaikkien ruho-osien saatavuus tuoreena joka päivä.

Lähiruoka lähempänä kuin koskaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnetko lähi- ja pientuottajasi?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnelmia pien- ja lähituottajatapahtumista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.