Mustamakkara on osa Pirkanmaata

Meille K-supermarketissa on sydämen asia pitää valikoimissamme ja tuoda aktiivisesti esille suomalaisten lähi- ja pientuottajien tuotteita. Valitsemalla näitä tuotteita tuet maukkaalla tavalla omaa seutuasi ja sen hyvinvointia. Tutustu Suomessa matkaillessasi lähi- ja pientuottajien tuotteisiin paikallisessa K-supermarketissa. Tapolan mustamakkara nousee väistämättä esille puhuttaessa tamperelaisesta ruokakulttuurista. Mustaa herkkua ovat maistaneet lähes kaikki suomalaiset.

Tapolan mustamakkaran ja Pirkanmaan tarinat kulkevat käsi kädessä. Mustanmakkaran resepti juontaa juurensa 1800-luvun Tottijärvelle, Nokialle. Pitokokkina tunnetun Mathildan, Jaakko ja Kalle Tapolan äidin ohje on pohja nykyisellekin reseptille. Perinteistä mustaa makkaraa ja muita lihaherkkuja on Tapola valmistanut jo vuodesta 1953. Laadukkaat lihatuotteet saapuvat edelleen kauppoihin Tampereelta.

Tänä päivänä Tapolalla on nykyaikainen ja viimeisimmät kriteerit täyttävä lihanjalostustehdas. Tapola työllistää 80 henkilöä. Myydyimmät tuotteet ovat edelleen Mustamakkara, mutta sen lisäksi suosittuja ovat ylikypsä kinkku ja Savulenkki.

Perinteiden vaalimisen lisäksi Tapola huolehtii myös tuotantotekniikoidensa kehittämisestä entistä vastuullisemmiksi. Perinteinen puuhakkeella tapahtuva tuotteiden savustus on korvattu nestesavustuksella, jolloin esimerkiksi savupiippuakaan ei enää tarvita. Lisäksi tekniikan johdosta uunien pesun tarve ja näin syntyvä jätevesikuorma on pienentynyt oleellisesti.

Lähiruoka lähempänä kuin koskaan

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnetko lähi- ja pientuottajasi?

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Tunnelmia pien- ja lähituottajatapahtumista

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.