Vesimeloni

Makea ja mehukas vesimeloni sopii moneen

Vesimeloni on ihana sellaisenaan aamupalalla, alkuruokana tai jälkiruokana. Maistuva alkupala syntyy helposti esimerkiksi kääräisemällä melonilohkon kinkkuviipaleeseen. Näyttävän ja herkullisen jälkiruoan loihdit täyttämällä melonin marjoilla tai hedelmillä. Vesimeloni tuo kesäisen lisän ruokaisaan salaattiin, joissa on makusi mukaan vaikkapa feta- tai muuta juustoa, katkarapuja tai kalkkunaa. Vesimeloni tuo raikkaan säväyksen myös vaikkapa salaatissa grillatun lihan tai makkaran kanssa tai sen voi nopeasti pariloida lisäkkeeksi. Vesimeloni on myös oiva juomien raaka-aine.

Kasvaa jopa 15-kiloiseksi

Suurimmillaan vesimeloni voi kasvaa jopa 15-kiloiseksi, mutta meille tuotavat yksilöt ovat kuitenkin reilusti pienempiä. Vesimelonit ovat yleensä muodoltaan pyöreitä, mutta olemassa on myös pitkänomaisia lajikkeita.  Kuoren väritys voi olla täysin tummanvihreä, vaaleanvihreä tai jopa vihreäraitainen.

Oletko maistanut keltaista vesimelonia?

Yleensä löydät kaupasta tuttuja punamaltoisia vesimeloneja. Välillä saatavissa on myös keltamaltoista versiota. Molemmanväriset melonit ovat rapeita ja miedon makeita hedelmälihaltaan.

Sisältää yli 90 % vettä

Vesimeloni on erinomainen hedelmä nautittavaksi hellesäällä, sillä sisältää runsaasti vettä – auttaa pitämään nestetasapainon kunnossa!

Maku parhaimmillaan kylmänä

Maku ja aromi ovat parhaimmillaan, kun vesimeloni on kypsä ja kylmä! Säilytä paloiteltua vesimelonia jääkaapissa. 

Reseptivinkit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.