Joulun jälkiruoat kahvikupista

Kun istahdat jouluaattona jälkiruokapöytään, saattaa kahvikupissa kahvin sijaan lymyillä jälkiruoka. Hauska tarjoilutapa tuo kauniit kahvikupit tasseineen uudelleen muotiin!

Kahvikupit jälkiruokakulhoina

Kattaukseen saa uutta ilmettä tarjoilemalla jälkiruoan kahvikupeista. Kaiva kaapinperältä myös vähemmälle käytölle jääneet perintökupit. Persoonallisen kattauksen saat yhdistelemällä erilaisia kuppeja, uusia ja vanhoja.

Kahvikupeissa voi tarjoilla kaikkia jälkiruokia, joita tavallisesti tarjoillaan jälkiruokakulhoista. Niin kiisselit, rahkat kuin pullavanukkaankin voi annostella kauniisti kahvikuppiin.

Suklaata joulupöytään

Suklaa ja joulu kuuluvat ehdottomasti erottamattomasti yhteen. Helppo suklaamousse tai vaihtoehtoisesti valkosuklaapannacotta kruunaavat aterian, eivätkä pieninä annoksina ole liian raskaita jouluaterian päätteeksi. Suklaanystävälle maistuu varmasti myös suklainen vadelmarahka, jossa vadelmien kirpeys tasoittaa hauskasti suklaan makeutta.

Kerroksia kuppiin

Läpinäkyvässä jälkiruokakulhossa jälkiruoan erilaiset kerrokset tulevat kauniisti näkyviin. Sen sijaan kahvikupissa pääset yllättämään herkuttelijan - ensisilmäyksellä ei voi nimittäin tietää, mitä pinnan alla piilee!

Yllätä vieraasi esimerkiksi omenatriflellä, marengilla peitetyillä luumuilla tai rahkatiramisulla. Jouluun sopii myös omena-ruismalja – tietenkin kahvikupista tarjoiltuna.

Jälkiruoka suoraan uunista

Kahvikupit kestävät myös kuumuutta – onhan ne poltettu tekovaiheessa. Niinpä kupeissa voi valmistaa vaikkapa pullavanukasta, uunijäätelöä tai crème brûléeta. Tällöin ei kuitenkaan ole syytä käyttää isoäidin kultareunuksisia kahvikuppeja tai muita perintökalleuksia, vaan valita hieman kestävämmät kupit.

Samettista suutuntumaa

Joulun jälkiruokapöydässä voi tarjoilla monenmoisia herkkuja. Perinteisistä kiisseleistä luumukerroskiisseli sekä karpalokiisseli sopivat mainiosti joulupöytään. Uudempia makuja kaipaavan pöytään sopii puolestaan kookosriisi marjakastikkeella.

Vaaleat rahkat ja riisijälkiruoat kannattaa tarjoilla tummissa tai värillisissä kahvikupeissa, jolloin jälkiruokien kaunis väri tulee parhaiten esille. Sen sijaan punaiset kiisselit valkoisissa kahvikupeissa luovat mukavaa jouluntuntua.

 

Kahvikupista lusikoitavat jälkiruoat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Muut jouluiset jälkiruoat

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.