Luomu hurmaa hedelmä- ja vihannesosastolla

Syyssesonki tuo mukanaan parhaat luomujuurekset ja –vihannekset, joista syntyvät syksyn terveellisimmät ja maukkaimmat herkut.

Syksyn väriloisto saapuu K-Supermarkettien hedelmä- ja vihannesosastoille, kun satokauden värikkäät luomujuurekset ja -vihannekset valtaavat hyllyt. Luonnonmukaisesti viljellyt kotimaiset juurekset ovat nyt parhaimmillaan, ja niistä syntyvät syksyn houkuttelevimmat herkut.

Ympäristöystävällisyyttä arvostetaan

K-Supermarkettien hevi-osaston luomuvalikoima on kasvanut jatkuvasti ja jatkaa laajenemistaan. Esimerkiksi K-Supermarket Mankkaan hevi-osastohoitaja Leila Barck kertoo valikoimastaan löytyvän noin 60 luomutuotetta, joista puolet on kotimaisia. Luomutuotteista Pirkan vihannekset ja hedelmät ovat suosituimpia ja niitä löytyykin valikoimasta runsaasti.

”Ympäristöystävällisyys on luomutuotteiden suurin etu. Puhtaus, terveysvaikutukset, laatu, lisäaineettomuus ja maku ovat asioita, joita asiakkaat arvostavat luomussa”, Barck kertoo tuotteiden suosiosta.

Luonnonmukaista ravintoa

Luomuvihannesten ja –hedelmien tuotannossa käytetään vain luonnon omia lannoitteita, eikä lainkaan torjunta-aineita. Suurin osa kotimaisista hedelmistä, juureksista ja vihanneksista kypsyvät luonnolliseen tahtiinsa, ja imevät itseensä vain luonnon omia ravinteita, minkä myös maistaa. Mankkaan K-Supermarketin kotimaiset luomuvihannekset tulevat pitkälti Ikaalisten Luomulta, jossa luomuviljelyn etuja on tutkittu tarkkaan.

Syksy on vihannesten ja juuresten aikaa

Luomutuotteet kulkevat käsi kädessä sesonkien kanssa. Juuri nyt parhaimmillaan ovat erilaiset kaalit ja juurekset, jotka taipuvat keittiössä moneksi. Luomukaaleista valmistuu vaikkapa herkullinen kaalijauhelihagratiini, luomupunajuuren maut pääsevät oikeuksiinsa ihanassa punajuurikeitossa ja luomukasvispasta on yhtä luomuvihannesten ja -juuresten juhlaa.

K-Supermarket Mankkaan hevi-osastohoitaja Leila Barckin omiin suosikkeihin kuuluvat perinteiset luomuporkkanat ja Pirkan luomusiitakesienet.

”Luomuporkkanat ovat juuri nyt niin herkullisia, että niitä tulee käytettyä raasteena, keitettynä, uunissa, ihan miten vain. Siitakesienistä puolestaan saa loistavan maun esimerkiksi sienirisottoon vielä sittenkin, kun syksyn metsäsieniä ei enää saa”, Barck vinkkaa.

HeVi on pop

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Luomua pöytään

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.