Pääsiäinen tuo kevään

Keväinen auringonpaiste, kauniisti maalatut suklaamunat sekä multakasojen läpi puskevat krookukset virittävät pääsiäistunnelmaan. Anna kevään näkyä myös pääsiäisen ruokapöydässä!

Tärkeä ruokajuhla

Pääsiäinen on pitkään ollut suomalaisille tärkeä ruokajuhla. Entisaikaan pääsiäinen näyttäytyi meillä paaston loppumisena, mikä tarkoitti lupaa herkutella. Nykyään harvempi paastoa ennen pääsiäistä, mutta pääsiäiseen liittyy silti vahvoja merkityksiä ruokakulttuurin ympäriltä. Pääsiäisen vapaapäivät pysäyttävät kiireisen elämänrytmin ja antavat aikaa rentoon ruoanlaittoon ja yhdessäoloon. Pääsiäinen on iloinen juhla, jolloin kokoonnutaan saman pöydän ääreen yhdessä perheen, sukulaisten ja ystävien kanssa.

Kata pääsiäispöytä kevääseen

Käytä pääsiäismenun suunnittelussa luovuutta raaka-aineiden yhdistelyssä ja koristele pöytä kauniilla astioilla, hennon värikkäillä lautasliinoilla ja kattaukseen sopivilla kynttilöillä. Tarjoa pääruoaksi lammasta, kalaa tai broileria värikkäiden lisäkkeiden kanssa. Säädä aterian keveyden ja tuhtiuden astetta alkuruoka-, kastike- ja jälkiruokavalinnoilla.

Käytä luovuutta menun suunnitellussa

Maukas salaatti, aromikas keitto tai mehevä leipä toimivat ruokahalun herättelijöinä.  Mehukkaaksi marinoitu lammaspaisti tai roseeksi paistetut karitsan kyljykset sopivat lihapääruoaksi. Raikkaasti maustettu ja meheväksi kypsennetty lohi tai siika ovat takuuvarmasti herkullisia kalavaihtoehtoja. Kokkaa jälkiruokaherkku mämmistä tai valmista pasha perinteisesti, pikaisesti tai kokeile vaikkapa pashapullaa – vaihtoehtojen määrä on rajaton!

Parhaat reseptit pääsiäiseen

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.