Pääsiäisen syötävät tuliaiset

Nautitko pääsiäisateriasi ystävien tai sukulaisten vieraana? Syötävät tuliaiset ovat takuuvarma tapa ilahduttaa isäntäväkeä.

Pääsiäinen on oivaa aikaa yhteisten lounaiden ja illalliskutsujen järjestämiselle. Jos vuorosi on olla vieraana, ovat syötävät tuliaiset mitä parhain tapa helpottaa pääsiäisaterian valmistajan urakkaa ja tarjota vaihtoehto iänikuisille tuliaisviinipulloille.

Keväiset alkupalat

Maukkaat salaatit valmistuvat nopeasti ja kulkevat näppärästi mukana suoraan tarjoilukulhossa tai kylmälaukussa. Valmista esimerkiksi herkullinen perunasalaatti sinihomejuustolla ja pekaanipähkinöillä terästettynä. Kiireisempi nappaa tuorehyllystä vietäväksi nipun tankoparsaa, joka keitettynä ja voisulalla valeltuna on todellinen kevään merkki.

Ruokaisaa suolaista

Mainio tuliainen ovat myös erilaiset suolapalat. Pienemmällekin juhlakansalle maistuvat varmasti mehevät porkkanateeleivät tai peltileipä pähkinöillä ja kuivatuilla karpaloilla koristeltuna. Suolainen piirakka taas sopii erinomaisesti pääsiäisbrunssille. Esimerkiksi runsaan ruokaisa juusto-broileripiirakka maistuu hyvin raikkaan salaatin kera.

Mukavan makeaa

Makeat syötävät sopivat viemisiksi niin suurempaan juhlapöytään kuin kahvihetkeenkin. Sitruunalla maustettu aurinkoinen mangorahkatorttu on helppo kuljettaa vuoassaan. Leivonnaisista ja pikkuleivistä sesonkiin sopivat erityisen hyvin rommilla kostutetut pikkubabat tai persoonalliset pääsiäispiparit.

Reseptivinkit

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.