Pirkka goes street food

K-supermarketeissa vietetään Pirkka-markkinoita! Hyppää markkinahumuun ja loihdi kotikeittiössäsi street food -henkisiä herkkuja, jotka sopivat myös pikkujoulujen noutopöytään!

Trendikäs katuruoka on vallannut myös kotikeittiöt! Meksikolaiset tacot, vietnamilaiset bánh mì -patongit tai Lähi-itää henkivät pitaleivät houkuttavat eksotiikallaan, mutta herkullista katuruokaa löytyy myös valtamerten tältä puolen. Muistatko vielä nämä eurooppalaiset katuruokaherkut?

1. Belgialaiset ranskalaiset

Ranskanperunoiden alkuperästä kiistellään perinteisten ikuisuuskysymysten tavoin. Vakiintuneesta nimestä huolimatta belgialaiset pitävät itseään ranskanperunoiden keksijöinä. Belgialaisia perunoita sekä perunoihin sopivia kastikkeita myydäänkin belgialaisissa kadunkulmissa fritures-nimisissä kojuissa. Kotona belgialainen tunnelma syntyy hetkessä Pirkan maustettuja tikkuperunoita hyödyntäen. Kylkeen sopii puolestaan Pirkka chilimajoneesi.

2. Lihapullaleivät tanskalaisittain

Tanskalaiset ovat kuuluisia runsastäytteisistä Smørrebrød-voileivistään. Perimätiedon mukaan tanskalaiset alkoivat pakata voileipiä eväiksi lakisääteisen lounastauon kutistuttua tunnista puoleen tuntiin. Kahvilasta tai leipäkojusta napattu välipalaleipä muuttuu lounaaksi valitsemalla leivälle tuhdit täytteet. Kotioloissa tanskalaisvaikutteinen ruokaisa voileipä syntyy sipaisemalla leipäsiivun päälle Pirkan valkosipulimurskaa ja kokoamalla keoksi Pirkan lihapyöryköitä. Viimeistele annos punasipulisuikaleilla tai muilla tuoreilla kasviksilla.

3. Italialainen pizza

Italiassa pizza on perinteinen katuruokaherkku, jota myydään pizzerioiden lisäksi lukuisissa ulkoilmakojuissa. Pizzan synnyinsijoilla Napolissa vähemmän on enemmän, eikä ohueksi kaulittu pizzapohja vaadi päällensä kuin laadukasta tomaattikastiketta sekä mozzarellajuustoa. Viimeistele annos tuoreella basilikalla – näin syntyy kuningattarelta nimensä saanut margherita-pizza. Pizza sopii hyvin myös pikkujoulutarjottavaksi, leivo tällöin pizzasta miniversioita.

Pirkka goes street food

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.
Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.