Superherkut hedelmistä – K-hevimestari antaa parhaat vinkit!

Maanantai 01.09.2014 - klo 13.05

K-Supermarket Koivuhaan hevimestari, Pirjo Laukkonen antaa supervinkkejä Superpäivien superherkkujen loihtimiseen.

Superpäivien pääosissa: hedelmät

”K-Supermarketeista löytyy Superpäivien ajan tarjouksessa paljon erilaisia hedelmiä ja marjoja. Esimerkiksi omenaa, appelsiinia, vihreitä viinirypäleitä, banaania, ananasta ja meloneja. Myös hieman eksoottisempia kuten, mangoa, paraguayoa, kookospähkinöitä ja avokadoa. Näiden lisäksi löytyy myös vadelmaa, mustikkaa ja karhunvatukkaa”, K-hevimestari Pirjo Laukkonen listaa.

Nyt on oivallinen tilaisuus herkutella mehukkailla hedelmillä sekä marjoilla.

Superherkkuja hedelmistä ja marjoista

”Maailman paras aamiainen ja välipala, smoothie on nyt ajankohtainen. Syksyiset aamut kaipaavat piristystä, joten valmista joka aamu herkullinen ja hieman erilainen smoothie”, Laukkonen vinkkaa.

Smoothien lisäksi hedelmät sopivat tietysti hedelmäsalaattiin tai esimerkiksi kastikkeisiin ja leivonnaisiin. Mango, ananas ja omena antavat herkullista makeutta liha- sekä soijarouhekastikkeisiin. Omenasta, mustikoista tai vadelmista leivot ihanan piirakan.

Säilö hedelmät ja marjat talteen

K-hevimestari, Pirjo Laukkonen neuvoo myös säilömään hedelmiä ja marjoja syksyn sekä talven varalle. Valmista marjoista pakkaseen hilloja ja mehuja. Hedelmistä voi niin ikään tehdä mehuja, hilloja sekä marmeladeja. Kokeile myös kuivaamista.

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Lue myös

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.