Toastit ovat kesän trendijuttu

Rapeat ja uudenlaisiin makuyhdistelmiin taipuvat toastit ovat vallanneet ruokabloggaajien sydämet ympäri maailman. Eikä ihme, täytetyt ja tuunatut leivät ovat kesäruokaa parhaimmillaan.

Tänä kesänä paahteiseen suvipäivään kuuluu paahtoleipä. Nimittäin toastin muodossa. Käsintehdyt, rakkaudella kasatut toastit valmistuvat tarjoilutilanteesta ja makumieltymyksistä riippuen raaka-aineilla hifistellen tai perusmakuihin luottaen. Leiväksi sopii paahtoleivän ohessa mikä tahansa, käsin leivotusta hapanjuurileivästä rapsakoihin patonkisiivuihin.

Tarjoa kesävieraille

Toastit ovat helppoa kesätarjottavaa. Siivutetun leivän päälle koottu avonainen toast ja kahden leipäviipaleen täytetty herkkupala ovat simppeliä, käsin syötävää ruokaa niin piknikille pakattavaksi kuin kesäjuhliin tai mökkibileisiin.

Piknikillä parhaiten toimivat kahden leivän täytetyt voileivät, sillä niiden kuljettaminen piknikpaikalle on helppoa. Kokoa haluamasi täytteet leipäviipaleelle, paina kanneksi toinen viipale leipää ja kääräise komeus voipaperiin. Parhaimmillaan pikniktoastit eivät sisällä vetisiä kypsentämättömiä vihanneksia, kuten tomaattia tai kurkkua, jolloin ne säilyvät pidempään raikkaana lämpimämpänäkin päivänä.

Kesäjuhlien toastpöydässä vain mielikuvitus on rajana! Kata noutopöytään tai mökki-illallisen alkupaloiksi artesaanitoasteja ja vieraiden ihailu on taattu. Kokoa tarjoiluvadeille pieniä, rustiikkisia leipäsiivuja mitä erilaisemmilla täytteillä ja maista vähintään yksi kutakin!

Kokeile rohkeasti

Toastien nousu kesän hittiherkuksi on tuskin itse leivän ansiota. Pääosassa ovat täytteet, joita artesaanitoasteissa käytetään mielikuvituksekkaasti ja uusin vivahtein. Kokeile esimerkiksi gruyere-juustoa ja paistettuja ruusukaaleja. Sipaise pohjalle vielä hieman dijon-sinappia. Kesäiselle brunssille sopivat paistetulla kananmunalla, vihreällä parsalla ja tuorejuustolla päällystetyt toastit. Iloisen kesäisen makuyhdistelmän tarjoaa myös hernepesto tuoreella mintulla maustettuna. Yksinkertaisten makujen ystävä päällystää leipäviipaleet turkkilaisella jogurtilla, pähkinöillä ja lorauksella hunajaa.

Artesaanitoastien elinehto ei suinkaan ole erikoisuus. Kokeile mozzarellaa, tomaattia ja basilikaa tai kylmäsavulohta, tuorejuustoa ja kurkkua. Perinteisillä, hyviksi todetuilla makuyhdistelmillä ei voi mennä vikaan!

Herkuttele leivällä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.