Tutustumisleikissä harvinaisia juureksia

Tartutko hevi-osastolla aina samoihin tuttuihin juureksiin? Tutustu myös uusiin juuresmakuihin ja loihdi niistä juurevia herkkuja!

Maa-artisokka on uusi peruna

Maa-artisokan maku on hienostuneella tavalla makea ja pähkinäinen. Herkullisuuden lisäksi maa-artisokka on erittäin monipuolinen. Käytä mukuloita perunan lailla esimerkiksi muhennoksiin, patoihin tai pyöräytä siitä hienostunut maa-artisokkakeitto. Lue lisää vinkkejä maa-artisokan käyttöön!

 

Raitajuuri on juuresperheen kaunotar

Raitajuuri on nimensä mukaisesti raidallinen. Maultaan raitajuuri muistuttaa punajuurta. Raitajuuri sopii punajuuren tavoin keittoihin, patoihin, paistoksiin ja gratiineihin. Anna punajuuri-vuohenjuustosalaatille uutta ilmettä korvaamalla punajuuri raitajuurella.

 

Juuripersilja yllättää

Palsternakan laihempi kaveri on maultaan sekä ulkonäöltään palsternakan kaltainen. Muoto on kuitenkin paljon hoikempi sekä maku miedompi. Maussa on havaittavissa myös persiljaa. Kokeile juuripersiljaa keitoissa, padoissa, gratiineissa sekä raakaraasteissa.

 

Aasialaisesta keittiöstä tuttu retikka

Pyöreänpitkulainen retikka on retiisin sukulaiskasvi. Jopa puolen metrin pituiseksi kasvavaa retikkaa käytetään paljon aasialaisessa keittiössä. Retikka sopii syötäväksi myös raakana - pilko retikkapaloja esimerkiksi dippivihanneslautaselle.

 

Mustajuurta voi käyttää parsan tavoin

Maultaan ja käyttötavoiltaan paljolti parsaa muistuttava mustajuuri soveltuu keittoihin, sosekeittoihin, gratiineihin ja salaatteihin. Näiden lisäksi mustajuuri sopii muhennoksena tai sellaisenaan keitettynä liha- ja kalaruokien lisäkkeeksi. Tarjoile illalliskutsujen alkuruoaksi pehmeää mustajuurisosekeittoa.

Juuresten juhlaa

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.

Reseptivinkit tästä!

Nostolistauksessa ei ole tässä yhteydessä mitään listattavaa valituilla parametreillä.